ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Στις 7 Νοεμβρίου 2020, πρώτη μέρα του 2ου lock down, εξαπολύεται κατασταλτικό όργιο στην πόλη της Πάτρας με αφορμή δημόσια καλεσμένη συγκέντρωση ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και την κρατική απαγόρευση που είχε επιβληθεί. Αφού αστυνομικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την περιοχή γύρω από την Πλ. Όλγας και το Παράρτημα, ένας σύντροφος που φτάνει στον χώρο τραυματίζεται από επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ και στη συνέχεια προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα. Στη συνέχεια δέχεται επίθεση και περικυκλώνεται ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί Τα Πρόσω», όπου είχαν μαζευτεί σύντροφοι-ισσες για να συντονίσουν την απάντησή τους. Από την επίθεση σπάει η είσοδος του χώρου και προσάγονται άλλοι 8 σύντροφοι-ισσες.

Τα κατασταλτικά γεγονότα εκείνης της ημέρας δεν αποτελούν ένα μεμονωμενό περιστατικό αλλά τον κανόνα της αστυνομικής βίας και κρατικής τρομοκρατίας. Τον κανόνα των επιθέσεων, των συλλήψεων, των ξυλοδαρμών, των βασανισμών, της έμφυλης βίας, των κακοποιήσεων και των βιασμών.

Η κρατική τρομοκρατία εντάθηκε εν μέσω της ταξικής/κατασταλτικής διαχείρισης της πανδημίας, με τα καθημερινά χτυπήματα σε συγκεντρώσεις, σε διαδηλώσεις, σε πλατείες και δημόσιους χώρους. Χτυπήματα που είχαν ως στόχο την επιβολή σιγής νεκροταφείου στην κοινωνία για να υλοποιηθούν ανεμπόδιστα οι σχεδιασμοί κράτους και κεφαλαίου. Για να μην ακουστούν οι φωνές των από τα κάτω, για να μην αναδειχθεί η εργαλειοποίηση της πανδημίας, για να μην αναδειχθεί η παρασιτική φύση του κράτους και η πολιτική της πλήρους αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους συνανθρώπων μας, ενώ το κεφάλαιο γιγάντωνε τα κέρδη του.

Στις 15 Νοεμβρίου, έχει οριστεί στα δικαστήρια της Πάτρας (έπειτα από εισαγγελική έρευνα) η δίκη ενός αστυνομικού που συμμετείχε στην επίθεση στον σύντροφο έξω από την κατάληψη του Παραρτήματος.

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΖΩΗ, ΥΓΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 9.00

Αναρχικοί-ες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s