ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ της διαδήλωσης της 6ης Δεκεμβρίου 2019 στην Πάτρα

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2019, 11 χρόνια μετά την κρατική δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την μεγαλειώδη κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε, καθώς και ημέρα που έληγε το τελεσίγραφο του τότε υπουργού δημόσιας τάξης Χρυσοχοΐδη προς τις καταλήψεις πραγματοποιούνται μαζικές διαδηλώσεις στο κέντρο της Πάτρας. Ένα τελεσίγραφο που αποτελούσε κομμάτι της διαχρονικής επίθεσης κράτος και κεφαλαίου στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα. Ενός τελεσίγραφου που αποτελούσε κομμάτι της επιβολής του δόγματος «νόμος και τάξη» και της ευρύτερης κατασταλτικής εκστρατείας που στόχο έχει την καθυπόταξη των αντιστάσεων. Παρά την τρομοκρατία και το κλίμα φόβου που επισταμένα προσπαθούσαν ΜΜΕ και κυβέρνηση να χτίσουν, πλήθος κόσμου επιλέγει να βρεθεί στο δρόμο. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής πορείας, ξεσπούν συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας. Τα ΜΑΤ, προχωρούν σε δολοφονικές ευθύβολες ρίψεις χημικών στοχεύοντας κεφάλια διαδηλωτών, σε κυνηγητό και ξυλοδαρμούς, σε σεξιστικό υβριστικό λόγο και πράξεις εναντίων διαδηλωτριών, και σε συνεργασία με το ασφαλίτικο χαφιεδότσουρμο που βρισκόταν κρυμμένο στις εισόδους πολυκατοικιών κατά μήκος του δρομολόγιου της πορείας, σε πολλές βίαιες προσαγωγές και τελικώς σε 7 συλλήψεις. Στις 5 Απριλίου στα Δικαστήρια του Πύργου δικάζονται οι 5 συλληφθέντες/είσες της απογευματινής πορείας. Οι 3 σύντροφοι-ισσες δικάζονται για πλημμελήματα ενώ 2 σύντροφοι-ισσες έχουν και κακουργήματα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης Παρασκευή 1 Απριλίου στις 18:00 στην κατάληψη παραρτήματος

Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:00 στην κατάληψη παραρτήματος: Ενημέρωση σχετικά με τις συλλήψεις των αγωνιστών κατά τη διάρκεια της πορείας στις 6 Δεκεμβρίου 2019 και συζήτηση για την κρατική καταστολή, την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» και τις κινηματικές απαντήσεις.

Τρίτη 5 Απριλίου Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 9.00 στα δικαστήρια του Πύργου. (Προσυγκέντρωση στις 7.00 στην πλατεία Τριών Συμμάχων για μετάβαση με πούλμαν)

___________________________________________________________________________________________________

Φωτογραφίες από την συγκέντρωση στα δικαστήρια του Πύργου:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s