Περίπου 2500 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση της 17ης Νοέμβρη που ξεκίνησε στις 6μμ από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος. Η πορεία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους περνώντας από το παλιό βρετανικό προξενείο και πηγαίνοντας μέχρι το μνημείο Τεμπονέρα, επέστρεψε στο κέντρο. Στο ύψος της Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν από παντού την πορεία. Οι μπάτσοι απάντησαν με χημικά. Ο κύριος όγκος της διαδήλωσης κατευθύνθηκε προς την πλατεία Πυροσβεστείου όπου και διαλύθηκε.

Η μαζικότητα και ο δυναμικός παλμός της διαδήλωσης απέπνευσαν έναν αέρα αισιοδοξίας δείχνοντας πως το μήνυμα της εξέγερσης παραμένει ζωντανό και επίκαιρο ειδικά στην σημερινή συγκυρία που η νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά κυβέρνηση προσπαθεί να επιτεθεί σε όποιο κομμάτι συλλογικών κατακτήσεων έχει μείνει όρθιο και που εν μέσω πανδημίας εγκληματεί, καταστρέφοντας την δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζουμε πως, όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, η περσινή πορεία απαγορεύτηκε και στην Πάτρα με πάνοπλες διμοιρίες να περικυκλώνουν το Παράρτημα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Τότε, κάποιοι αγωνιστές-τριες κόντρα στις απαγορεύσεις και την άγρια καταστολή  επέλεξαν να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα, να τον κρατήσουν ανοιχτό και ζωντανό για να βρεθούν με άλλους. Σήμερα γίνεται ακόμα πιο φανερή η συνεισφορά τους.

Το μπλοκ του ελευθεριακού σχήματος του Πανεπιστημίου συσπείρωσε χωρίς υπερβολή πάνω από 1000 άτομα αποτελώντας περίπου την μισή πορεία και είχε παλμό οργάνωση και ψυχραιμία στις οποίες δύσκολες στιγμές προέκυψαν στον δρόμο.

Με διακριτά μπλοκ συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι με αγωνιστικές αποφάσεις (οι οποίες στηρίχτηκαν και από το ελευθεριακό σχήμα), μαθητές, σωματεία (Α ΕΛΜΕ, ΣΙΕΛ), πολιτικές οργανώσεις.

Για άλλη μια χρονιά κάποιες οργανώσεις συνειδητά, χωρίς επιτυχία όμως, προσπάθησαν να απαξιώσουν,να υποβαθμίσουν και να διασπάσουν την πορεία του Πολυτεχνείου αποχωρώντας περίπου μια ώρα πριν από τον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος και πλαισιώνοντας την διασπαστική πορεία του εργατικού κέντρου (ΠΑΜΕ) η οποία είχε και αυτή περίπου 1500 άτομα.

Σε όλο το τριήμερο των φοιτητικών συλλόγων στο Παράρτημα υπήρχε παρέμβαση με έντυπο υλικό  τόσο από το ελευθεριακό σχήμα του πανεπιστημίου όσο και από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”.

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

*οι φώτο και οι ενημερώσεις έχουν αλιευτεί από σελίδες σχημάτων και συντρόφων σε μέσα δικτύωσης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s