Πάτρα: Παρέμβαση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή της Παραλίας

Το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτώβρη πραγματοποιήσαμε παρέμβαση με αναγραφή συνθημάτων και με τρικάκια στην Παραλία Πατρών (ΕΥΑ). Λίγες μέρες νωρίτερα, τοπικά ΜΜΕ μας “ενημέρωναν” πως διάφοροι “σύλλογοι” των νότιων συνοικιών “βρίσκονται στα κάγκελα και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας” για την πιθανή μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Με την κίνηση αυτή θελήσαμε να αντιπαραθέσουμε στο κλίμα ρατσισμού και κανιβαλισμού που επιχειρούν να δημιουργήσουν ορισμένοι φασίστες κάτοικοι και τα τοπικά ΜΜΕ που τους προβάλλουν, τις αξίες της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και των κοινών αγώνων μεταξύ των καταπιεσμένων και των εκμεταλλευόμενων. Παράλληλα στείλαμε ένα πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι θα επιβάλλουν κλίμα απαρτχάιντ στις γειτονιές μας. Στις νότιες εργατικές γειτονιές της Πάτρας, όπου γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει φτώχεια, εξαθλίωση και εγκατάλειψη, ο φασισμός θα πάρει την απάντηση του στο δρόμο! 

Η νεοφιλελεύθερη – ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάλει στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αφού διέκοψε την παροχή ΑΜΚΑ και τους απέκλεισε από την εργασία και την υγειονομική περίθαλψη, διεύρυνε την επίθεση εναντίον τους με τις εκκενώσεις στις καταλήψεις στέγης που τους φιλοξενούσαν στα Εξάρχεια. Την ίδια ώρα διατηρεί ανοιχτό το κολαστήριο της Μόρια (όπου μόνο πρόσφατα 3 άτομα, μια γυναίκα και 2 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους) και επεκτείνει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια εντείνοντας ακόμα περισσότερο το καθεστώς απομόνωσης και σταδιακής εξόντωσης των προσφύγων.

Ως αναρχικοί στεκόμαστε συνειδητά δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και εκμεταλλευόμενο αυτού του κόσμου και αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει ούτε σύνορα, ούτε χρονικά περιθώρια. Είναι διαρκής, έμπρακτη και δεν εγκλωβίζεται σε κανενός είδους διαχωρισμούς (πρόσφυγες-μετανάστες). Την ευθύνη για τις συνθήκες εξαθλίωσης και θανάτου των προσφύγων και των μεταναστών την έχουν τα ίδια τα κράτη, που κάνουν τους πολέμους και επιβάλλουν τον ξεριζωμό.

Η κοινωνική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων, μεταναστών ή ντόπιων, το χτίσιμο ανοιχτών γειτονιών για όλους, η δημιουργία αυτοοργανωμένων δομών στέγασης, αποτελούν το όπλο μας και παράλληλα την κοινωνική μας αντιπρόταση ενάντια στους εκμεταλλευτές. Να προτάξουμε την κοινωνική και ταξική αυτοοργάνωση, τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον φόβο, τον ρατσισμό και την κρατική και παρακρατική τρομοκρατία. Να προωθήσουμε τον διαρκή αγώνα για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΕΓΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ

αναρχική ομάδα”δυσήνιος ίππος”/ΑΠΟ & συντρόφισσες-οι

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s