Τοποθετούμαι δημόσια, αφενός γιατί το συμβάν το οποίο θα περιγράψω συνέβη σε δημόσιο χώρο, και αφετέρου διότι θεωρώ ότι έχει σημασία κάθε σύντροφος και συντρόφισσα, κάθε αγωνιζόμενος άνθρωπος να το γνωρίζει έτσι ώστε να μπορεί να πάρει θέση.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, στο γήπεδο της Παναχαϊκής, και ενώ πήγαινα να παρακολουθήσω ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου, δέχθηκα επίθεση από τη γνωστή ομάδα ατόμων που τους τελευταίους μήνες στοχοποιεί, απειλεί και επιτίθεται σε αναρχικούς αγωνιστές και σε δομές του αγώνα. Θεώρησα ότι θα ήμουν ευπρόσδεκτος σε μια κερκίδα με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, σε μια κερκίδα όπου βρίσκονται άνθρωποι που μοιραζόμαστε σε μεγάλο βαθμό κοινές αξίες και αντιλήψεις, σε μια κερκίδα στην οποία συμμετέχουν άτομα που έχουμε βρεθεί αρκετές φορές δίπλα στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες  και συμμετέχουμε από κοινού σε αυτοοργανωμένα εγχειρήματα. Αντ’ αυτού, βρέθηκα αντιμέτωπος με τη γνωστή ομάδα ατόμων η οποία αφού ξεστόμισε απειλές για εμένα, τους συντρόφους μου και κινηματικούς χώρους, στη συνέχεια πέρασε και στην υλοποίηση αυτών των απειλών.

Το συμβάν αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Έρχεται ως συνέχεια των γεγονότων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Πάτρα. Έρχεται δηλαδή ως επακόλουθο των επιθέσεων που έχουν δεχθεί κινηματικοί χώροι (όπως οι επιθέσεις σε καταλήψεις και στέκια, η πολιορκία αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού), ως επακόλουθο επιθέσεων που έχουν δεχθεί άλλοι σύντροφοι και  συντρόφισσες. Η επίθεση που δέχθηκα αποτελεί ένα ακόμη γεγονός το οποίο αποδεικνύει περίτρανα το μίσος που τρέφουν τα συγκεκριμένα άτομα για τους συλλογικούς αγώνες και για τους κοινωνικούς αγωνιστές, ως μία ακόμη απόδειξη της εχθρικής και παρασιτικής στάσης που έχουν κρατήσει και συνεχίζουν να κρατάνε ορισμένα υποκείμενα απέναντι στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο και γενικότερα στο κίνημα. Δεν θα αναφερθώ παραπάνω στα γεγονότα που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην Πάτρα, μιας και έχουν δημοσιοποιηθεί ήδη αρκετά κείμενα από τις συλλογικότητες και τις πολιτικές διαδικασίες στις οποίες συμμετέχω καθώς και από άλλες συλλογικότητες. Κείμενα που περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και αναλύουν τα γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί και πλέον είναι σε όλους γνωστά. Για περισσότερα εδώ: https://ipposd.wordpress.com/, https://saktapatra.wordpress.com/, http://epitaprosw.espivblogs.net/ .

Δέχθηκα επίθεση γιατί είμαι αναρχικός, ενεργό μέλος  του αναρχικού κινήματος που παλεύει για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και τη δημιουργία της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας. Ο λόγος που δέχθηκα την επίθεση ήταν η δίψα για εκδίκηση ατόμων που, εξαιτίας των αντικινηματικών και αντικοινωνικών τους πρακτικών και αντιλήψεων, έχουν αποκλειστεί από το σύνολο των διεργασιών του αναρχικού-ανιεξουσιαστικού χώρου της Πάτρας, ύστερα από συλλογική απόφαση που έχουμε πάρει. Ακόμα βαθύτερη αιτία αυτής της επίθεσης, όμως, είναι η απόφαση που έχω πάρει μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες να υπερασπιστούμε τους αγώνες μας,  τις δομές μας και τις διαδικασίες μας από όποιον τις εχθρεύεται και ειδικά από άτομα που έχουν προκαλέσει πολλαπλά προβλήματα στον αγώνα, εξευτελίζοντας και διασύροντας τον, μιας και ουδεμία σχέση έχουν με την αναρχική αντίληψη, σκέψη και δράση, καθώς και με τις αξίες της αλληλοβοήθειας, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας τις οποίες προωθούν οι αναρχικοί. Όπως, άλλωστε, δεν έχουν καμιά σχέση και ευρύτερα με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες που δίνονται καθημερινά από τους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους.

Την περίοδο όπου εντείνεται η επίθεση στα ήδη πληττόμενα κοινωνικά στρώματα και που τίθεται σε εφαρμογή το τρίτο μνημόνιο, την περίοδο που η κυριαρχία ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη χτύπημα στην κοινωνική πλειοψηφία, που αρκετοί αναρχικοί κινούνται στην κατεύθυνση της οργανωτικής αναβάθμισης  για να συνεισφέρουν από τη δικιά τους πλευρά στην ανάπτυξη ενός ισχυρού κοινωνικού και ταξικού κινήματος, τα εν λόγω άτομα, ανεξαρτήτως από τα σκοπούμενά τους, επιλέγουν να εξυπηρετήσουν για ακόμα μια φορά τα κατασταλτικά σχέδια του κράτους και των αφεντικών.

Από την πλευρά μου δηλώνω πως τέτοιου είδους επιθέσεις ούτε με τρομοκρατούν ούτε κάμπτουν το φρόνημά μου. Έχω συνειδητά ταχθεί στο στρατόπεδο του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό και γνωρίζω πολύ καλά το μέγεθος της ευθύνης των επιλογών μου, όπως και την ύπαρξη πολύ περισσότερων και ισχυρότερων εχθρών από μια συμμορία ανεγκέφαλων. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι πάντα παρών και θα σταθώ απέναντι σε όσους επιχειρούν να τον πλήξουν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΠΙΣΩ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

Θωμάς Μούστος

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s