ΔΥΣΗΝΙΟΣ ΙΠΠΟΣ

21 ΓΕΝΑΡΗ: ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

21 ΓΕΝΑΡΗ:

ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

που δικάζονται για τη συμμετοχή τους στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση και την αντίστασή τους στην περαιτέρω διάλυση του δημόσιου σχολείου.

ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΝΙΚΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

*Εκδίκαση πειθαρχικού: Τρίπολη, Τετάρτη 21 Γενάρη στο πειθαρχικό συμβούλιο.

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ “GENTRIFICATION ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ;”

Εκδήλωση-Παρουσίαση του βιβλίου “Gentrification στην Πάτρα;”
με τη συμμετοχή:
του Κώστα Βουρέκα, πρόεδρο του Τμήματος Αττικής
Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (Σ.Α.Δ.Α.Σ.- Π.Ε.Α.)
του Σωτήρη Λυκουργιώτη, που έχει προλογίσει το βιβλίο
και της Μαρίας Μπουσδέκη, συγγραφέα του βιβλίου

“Το gentrification είναι μια νεοφιλελεύθερη πολιτική για τον χώρο. Ένας επανασχεδιασμός προκειμένου να κινηθεί το κεφάλαιο, μετατρέποντας τον χώρο της πόλης από πεδίο ζωής και συλλογικής μνήμης σε πεδίο επένδυσης, κατανάλωσης και αποκλεισμού. (…)

Η Πάτρα, όπως και πολλές πόλεις του Νότου, βρίσκεται σήμερα σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Η συγκυρία, οι κρατικές επενδύσεις, η έκρηξη των καταλυμάτων Airbnb, οι σαρωτικές αναπλάσεις και η αυξανόμενη κατασκευαστική δραστηριότητα δείχνουν πως έρχεται πια η στιγμή να εναρμονιστεί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές για τον χώρο. Άλλωστε αποτελεί μια πόλη που συνθέτει όλα εκείνα τα τυπικά χαρακτηριστικά προκειμένου να ανθίσει ο τουρισμός τόσο σε ό, τι αφορά τη θέση της όσο και τα διαθέσιμά της.”

από το οπισθόφυλλο της έκδοσης

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Τοπάλη, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας

Συνέντευξη του Δημήτρη Τοπάλη (Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας) για τις κλιμακούμενες αγροτικές κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Η συνέντευξη προοριζόταν για το 23ο φύλλο της εφημερίδας Ζερμινάλ αλλά δημοσιεύεται σήμερα με αφορμή την κλιμάκωση του αγώνα των αγροτών κόντρα στην καταστολή, τις απόπειρες εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Ποιες είναι οι αιτίες που οδήγησαν στις φετινές μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών;

Τα προβλήματα δεν είναι σημερινά, είναι χρόνια. Απλώς συσσωρεύτηκαν και, μαζί με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πολύ χαμηλές τιμές που υπήρξαν φέτος σχεδόν στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων, ήταν το φυτίλι που άναψε αυτή τη φωτιά για τις φετινές, μαζικές αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο αγρότης στη Θεσσαλία;

Continue reading “Συνέντευξη με τον Δημήτρη Τοπάλη, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Ανάβρας”

[ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ] “Ο ΓΚΡΑΜΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ”

Ετοιμάζεται η επόμενη έκδοση του “δυσήνιου τύπου”.

Απόσπασμα από την εισαγωγή του συντρόφου Σ.Κ.:

O συγγραφέας πραγματοποιεί μια εξονυχιστική μελέτη του ιταλικού σοσιαλιστικού και αναρχικού κινήματος, εστιάζοντας στην ανάπτυξή του στην πόλη του Τορίνο, από τα χρόνια της Διεθνούς μέχρι την επαναστατική εμπειρία των εργατικών συμβουλίων. Στη μεγάλη αυτή χρονική διαδρομή (σχεδόν πέντε δεκαετιών) που πραγματοποιεί, εξετάζει την ανάπτυξη των διάφορων πτυχών του εργατικού κινήματος στη συγκεκριμένη πόλη, από τις μικρές αναρχικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν εκεί μέχρι τις μορφές καθημερινής ζωής των πολιτικοποιημένων εργατών, τα αναγνώσματα που τους άρεσαν, τις αυτομορφωτικές διεργασίες που τους διαμόρφωναν σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Continue reading “[ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ] “Ο ΓΚΡΑΜΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ””

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

35 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ…

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Παρασκευή 9 ΓΕΝΑΡΗ, 18.00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ μνήμης και αγώνα στο σημείο της δολοφονίας του αγωνιστή καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα, ο οποίος δολοφονήθηκε 35 χρόνια πριν, από τραμπούκους της ΟΝΝΕΔ Πάτρας

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Συγκέντρωση: Δευτέρα 5/1 στις 18.00 στην Πλατεία Γεωργίου

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ-ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

19-22 Δεκέμβρη 2000: Η σφαγή των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας ενάντια στα Λευκά Κελιά της Τουρκίας

Στιγμιότυπο από τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στις 19/12/00, σε φυλακή στο Ισμίρ, που κατέληξε στη σφαγή των αγωνιστών

Συμπληρώθηκαν αυτές τις μέρες 25 χρόνια από την απίστευτη σφαγή 28 πολιτικών κρατούμενων στην Τουρκία από τις δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, της στρατοχωροφυλακής και του τουρκικού στρατού.

Εκατοντάδες διαφωνούντες με το πολιτικό καθεστώς της Τουρκίας (φυλακισμένοι και συμπαραστάτες τους), προχώρησαν σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου, διεκδικώντας:

# Την κατάργηση των λευκών κελιών, που εκμηδενίζουν την προσωπικότητα.

# Την κατάργηση του τρομονόμου ο οποίος θεωρώντας τον Τούρκικο λαό ως τρομοκράτη νομιμοποιεί την καταστολή του μέσω βασανισμών και δολοφονιών.

# Την κατάργηση του Τριμερούς πρωτοκόλλου των υπουργείων Δικαιοσύνης / Εσωτερικών / Υγείας που καταργεί τα δικαιώματα των κρατουμένων.

Τα λευκά κελιά είναι ηχομονωμένα μπουντρούμια 10 μ2, χωρίς παράθυρο με διαρκές τεχνητό φως. Οι κρατούμενοι δεν επικοινωνούν με κανέναν και υπόκεινται σε 24ωρη ηλεκτρονική παρακολούθηση. Ζουν(;) απομονωμένοι χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα.

Continue reading “19-22 Δεκέμβρη 2000: Η σφαγή των πολιτικών κρατούμενων απεργών πείνας ενάντια στα Λευκά Κελιά της Τουρκίας”