Κυκλοφορεί τις επόμενες μέρες το 17ο τεύχος της εφημερίδας Ζερμινάλ. Διατίθεται στους δρόμους του αγώνα, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και καταλήψεις σε διάφορες πόλεις.

Ζερμινάλ είναι ό μήνας της άνοιξης σύμφωνα με το γαλλικό επαναστατικό ημερολόγιο. Άρχιζε στις 21 Μάρτη και τελείωνε στις 19 Απρίλη. Ζερμέν (Germen) στα λατινικά σημαίνει σπόρος. Αυτόν το σπόρο της ελευθερίας και την ελπίδα για έναν καλύτερο και δίκαιο κόσμο προσπάθησε να περιγράψει και ο Εμίλ Ζολά στο ομώνυμο μυθιστόρημα του στα 1885. Αυτή την ελπίδα κουβαλάμε κι εμείς στις καρδιές μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ σε αυτό το τεύχος

Νέα Έκδοση: Πέρα από τα τείχη… σελ.2

Για τα 20 χρόνια της αναρχικής ομάδας «Δυσήνιος Ίππος» …σελ.3

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Όταν ο βενιζελισμός συνάντησε τον φασισμό: το παράδειγμα της εφημερίδας Μακεδονία και το αντισημιτικό πογκρόμ (1931) …σελ 4-5

Ζαπατίστας: 30 χρόνια με την εξεγερμένη αξιοπρέπεια …σελ.5

Το καραβάνι των απόκληρων: Με αφορμή την πρόσφατη τροπολογία της κυβέρνησης για νομιμοποίηση μεταναστών εργατών …σελ.6

Ένα όμορφο ιδανικό: Λόγος της Emma Goldman στην Αίθουσα των Εργατών του Σικάγο (1908) … σελ.7

Παρουσίαση του βιβλίου “Θέατρο χωρίς εισιτήριο“ … σελ.8

Leave a comment