Τον Οκτώβριο του 2022, έρχεται στο φως η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό από τον νεοδημοκράτη , βιαστή και προαγωγό Ηλία Μίχο. Ο Μίχος βιάζε επανειλημμένα το 12χρονο κορίτσι και την εξέδιδε, κλείνοντας της ραντεβού με άλλους 210 άνδρες. Από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας του κυκλώματος trafficking, η μητέρα καταδεικνύεται από τον Μίχο ως συνεργός και παραμένει προφυλακισμένη μέχρι και σήμερα ενώ η 12χρονη βρίσκεται αντιμέτωπη με πολύωρες ανακρίσεις μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Ακολουθούν φυσικά και άλλες προσπάθειες τρομοκράτησης του ανήλικου κοριτσιού, όπως ο “τυπικός” έλεγχος από ΟΠΚΕ με παρατεταμένα τα όπλα, σε αυτοκίνητο της ασφάλειας στο οποίο επέβαινε το κορίτσι μαζί με συγγενικά της πρόσωπα, έπειτα από ακόμη μια πολύωρη ανάκρισης της και το παζλ έρχεται να συμπληρώσει η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε από άγνωστο με μαχαίρι στο σπίτι όπου διαμένει, έπειτα από την αποκάλυψη των στοιχείων του τόπου διαμονής της από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής.


Η εγκληματική αμέλεια που έχει δείξει ο κρατικός μηχανισμός και οι θεσμοί του απέναντι στην οικογένεια αφήνοντας την με 2 πακέτα ρύζι, 2 πακέτα φακές, 3 κουτάκια γάλα & 1,5 λίτρο λάδι για ένα μήνα, ως τη μόνη βοήθεια που τους παρέχεται, η εκδικητική παράταση της κράτηση της μητέρας της στη φυλακή χωρίς την ύπαρξη αποδείξεων εμπλοκής της, η βιασύνη των αρχών για πρόωρο κλείσιμο της υπόθεσης, η δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων του κοριτσιού και οι μαφιόζικου τύπου επιθέσεις στη 12χρονη και την οικογένεια της στοχεύουν στην οικονομική και ψυχολογική εξόντωση της και στη συγκάλυψη αυτού του κυκλώματος trafficking, τα κλαδιά του οποίου φτάνουν μέχρι την Greek Mafia.
Γίνεται ξεκάθαρο πια, πως όποια βρει το θάρρος να καταγγείλει θα την χλευάσουν, θα την υποτιμήσουν, θα την αντιμετωπίσουν ως ένοχη με τη μεγαλύτερη βαναυσότητα, ώσπου τελικά, πιθανότατα, θα κινδυνεύσει και η ίδια της η ζωή. Όσες τηλεφωνικές γραμμές στήριξης και να δημιουργήσει το κράτος, όσα φεμινιστικά προσωπεία και να φορέσει, όσα κροκοδείλια δάκρυα για το χαμό τόσων και τόσων γυναικών της τάξης μας και να χύσουν οι εκπρόσωποι του, είναι το ίδιο που γεννά τις γυναικοκτονίες, του βιασμούς γυναικών και παιδιών, τα κυκλώματα trafficking. Είναι το ίδιο το κράτος, που για ακόμη μια φορά δεν διστάζει να συγκαλύψει βιαστές, παιδοβιαστές και προαγωγούς προκείμενου να βγεί αλώβητο, να μην αποδειχθεί η οποιαδήποτε σύνδεση του και να εδραιώσει περαιτέρω την κυριαρχία του πάνω σε εμάς και τα παιδιά μας.
Από την πρώτη στιγμή, ο κόσμος του αγώνα βρέθηκε στο πλευρό της 12χρόνης, της οικογένειας της και της προφυλακισμένης μητέρας, παρά την καταστολή, καταδεικνύοντας την υποκρισία του συστήματος, τη σύνδεση του με τους μαφιόζους, τους μπράβους αλλά και την ενεργή εμπλοκή του στα κυκλώματα trafficking. Αγκάλιασε, στήριξε υλικά και ηθικά τη 12χρονη δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι η αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι στους κανίβαλους αυτού του κόσμου.

Ερ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s