Στις 24 Μαΐου 2021, ο αναρχικός αγωνιστής Γ. Δημητράκης δέχεται, στις φυλακές Δομοκού όπου κρατείται, δολοφονική επίθεση με πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι από ομάδα συγκρατούμενων του. Ως αποτέλεσμα της εναντίον του επίθεσης, ο Γιάννης διαμετακομίστηκε στο Νοσοκομείο της Λαμίας σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σήμερα έχει μεταφερθεί ξανά σε καθεστώς απομόνωσης στις φυλακές Κορυδαλλού, παρά το ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του, μια πράξη ξεκάθαρης αντεκδίκησης από πλευράς υπουργείου Προ.Πο και Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

«Η αιτία της επίθεσης στον Γιάννη ήταν η άρνηση του να αποδεχθεί και να υποταχτεί στους εξουσιαστικούς και κτηνώδεις νόμους που η μαφία των φυλακών, σε πλήρη σύμπνοια με τη σωφρονιστική υπηρεσία, θέλουν να επιβάλλουν στους κρατούμενους. Αιτία της επίθεσης είναι η αταλάντευτη υπεράσπιση της ηθικής, αξιακής και πολιτικής του υπόστασης, ως αναρχικού, ως εξεγερμένου, ως κοινωνικού αγωνιστή. Αιτία της επίθεσης είναι η άρνηση του να σκύψει το κεφάλι σε αυτούς που θέλουν να εξευτελίζουν και να χτυπούν αδύναμους συγκρατούμενους του για να επιβεβαιώσουν το γόητρο τους στον αρρωστημένο «δικαιικό» τους κώδικα.Είναι η άρνηση του να υποκλιθεί στους δυσμενείς συσχετισμούς που επικρατούν σε αυτήν τη συγκυρία στις φυλακές και συνολικότερα στον κοινωνικό και ταξικό ανταγωνισμό. Είναι η άρνηση του να δεχτεί ως όρο ζωής τη φυλακή, είναι εν τέλει, η άρνηση του να υποταχτεί στο Κράτος και τους μηχανισμούς του».

απόσπασμα από τη σχετική ανακοίνωση της Ταξικής Αντεπίθεσης

Από τη μεριά μας στέλνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο σύντροφο Γιάννη Δημητράκη, αναγνωρίζοντας πως η επίθεση σε βάρος του συνιστά επίθεση σε όλους μας και δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την αναδείξουμε, συνεχίζοντας παράλληλα με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα για να ανατρέψουμε το σάπιο κόσμο των φυλακών, του κανιβαλισμού, των μαφιών, του Κράτους και του Κεφαλαίου.

Leave a comment