ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Σήμερα, σε μία περίοδο συνολικής συστημικής κρίσης, το κράτος και το κεφάλαιο βρίσκονται σε μια διαρκή διαδικασία αναδιάρθρωσης έχοντας εντείνει την επίθεση τους απέναντι στην κοινωνία με την επιβολή όλο και επαχθέστερων όρων εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Η σημερινή πολιτική διαχείριση προωθεί ακατάπαυστα την επιβολή των όρων αυτών, εναρμονισμένη πλήρως με τη βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου και όσα απορρέουν από αυτήν.
Η αναδιάρθρωση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στα πανεπιστήμια δε θα μπορούσε να μην βάλει στο στόχαστρο τη δωρεάν φοιτητική μέριμνα. Οι περικοπές των θέσεων στην εστία, οι συνεχείς ανακοινώσεις για την έκδοση κάρτας σίτισης, ο περιορισμός των κριτηρίων για να μπορέσουν να πάρουν οι φοιτητές μια θέση σε αυτή, η επιβολή αντιτίμου(σε φοιτητές που δεν έχουν κάρτα-προς το παρών τουλάχιστον μόνο σε αυτούς-), η αύξηση του εισιτηρίου στα λεωφορεία, η μη ύπαρξη μηνιαίας κάρτας διαδρομών, είναι κομμάτια της προσπάθειας της κυριαρχίας να μετακυλήσει το κόστος φοίτησης στις πλάτες των φοιτητών. Είναι προφανές ότι όλα αυτά εντείνουν τους προϋπάρχοντες ταξικούς φραγμούς δυσχεραίνοντας σε πολλούς φοιτητές τη φοίτηση. Σε συνδυασμό δε με το όριο σπουδών, το όριο δήλωσης μαθημάτων και άλλα που εντάσσονται στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και δρομολογούνται το τελευταίο διάστημα στο πανεπιστήμιο, δυσκολεύεται ιδιαίτερα η ολοκλήρωση των σπουδών σε φοιτητές που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.
Εμείς από την πλευρά μας, θεωρούμε ότι σε όλους τους φοιτητές πρέπει να παρέχεται δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και στέγαση. Πεποίθηση μας είναι ότι για να καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα μας, τις κατακτήσεις αγώνων, για να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, αλλά και για να καταφέρουμε να ανατρέψουμε την υπάρχουσα ζοφερή πραγματικότητα, πρέπει να οργανωθούμε, συλλογικοποιώντας τις αρνήσεις μας και προβάλλοντας αντίσταση σε όποιον προωθεί την υποβάθμιση των όρων της ζωής μας.
Η φοιτητική μας ταυτότητα να γίνει η αφετηρία για να οργανωθούμε αδιαμεσολάβητα και αντιεραρχικά, ταξικά και πολιτικά. Σαν φοιτητές, να συμβάλλουμε στην όξυνση της ταξικής πάλης επιλέγοντας το μόνο διεξοδικό δρόμο, το δρόμο του αγώνα.
ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το κείμενο σε pdf.
Συνέλευση αναρχικών για την παρέμβαση στο Πανεπιστήμιο
mail:synanpan@gmail.com | blog: https://synanpanpatra.wordpress.com
