ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

«Για να παλέψει κάνεις με επιτυχία εναντίον εκείνης της στρατιωτικής δύναμης που σήμερα δεν σέβεται σχεδόν τίποτα και που συνάμα είναι εξοπλισμένη με τα πιο τρομερά εργαλεία καταστροφής και πανέτοιμη να τα χρησιμοποιήσει όχι μόνο για να καταστρέψει σπίτια και ολόκληρους δρόμους, αλλά και ολόκληρες πόλεις με τους κατοίκους τους, για να πολεμήσει κανείς εναντίον ενός τόσο άγριου κτήνους, πρέπει να διαθέτει ένα άλλο, όχι λιγότερο άγριο θηρίο, αλλά αναμφισβήτητα δίκαιο. Την οργανωμένη εξέγερση του λαού, την κοινωνική επανάσταση που δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα και σε κανένα».

Μ. Μπακούνιν

Από τα ξημερώματα της 7ης Οκτώβρη ο Παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά περήφανα τη σημαία της αντίστασης. Σε μια πρωτοφανή στα χρονικά του παλαιστινιακού αγώνα επιχείρηση, οι οργανώσεις της παλαιστινιακής αντίστασης κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να επιστρέψουν στις κατοχικές δυνάμεις ένα μικρό μόνο μέγεθος της βίας που διαχρονικά δέχεται ο λαός τους, καταλαμβάνοντας μια σειρά στρατηγικών στόχων του εχθρού. Εδώ και 75 χρόνια, ο παλαιστινιακός λαός βιώνει ένα ολοένα και εντεινόμενο καθεστώς απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ με προφανή σκοπό την αρπαγή της γης του, την εκδίωξη του από τα εδάφη στα οποία κατοικεί εδώ και αιώνες και την πλήρη καθυπόταξη του όποιου εναπομείναντος κομματιού. Μέσα από συστηματικές επιδρομές και βομβαρδισμούς σε αστικά κέντρα της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, καταστροφή υποδομών, λεηλασία των φυσικών πόρων, φυλακίσεις αγωνιστών, στοχευμένες δολοφονικές επιχειρήσεις, κατάληψη και κατοχή των παλαιστινιακών περιοχών και προγράμματα οργανωμένων εποικισμών, με το χτίσιμο ενός τείχους εκατοντάδων χιλιομέτρων γύρω από τα παλαιστινιακά εδάφη, το κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ διεξάγει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον των παλαιστινίων.  

Το κράτος του Ισραήλ, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς πολεμικούς/στρατιωτικούς μηχανισμούς στον κόσμο. Η ύπαρξη του και η ανεμπόδιστη λειτουργία του στην περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι ζωτικής σημασίας για το δυτικό ιμπεριαλιστικό μπλοκ, καθώς ο ρόλος του ως προγεφύρωμα αυτού του μπλοκ σε μια νευραλγική περιοχή άντλησης ενεργειακών πόρων από τη μια και τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας από την άλλη, διαμορφώνει όρους ελέγχου και εποπτείας της ευρύτερης περιοχής. Για την απρόσκοπτη επιτέλεση αυτού του ρόλου, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η πλήρης καθυπόταξη του παλαιστινιακού λαού, η οποία εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χαρακτήρα γενοκτονίας.

Ήδη από το 2007, η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε αποκλεισμό από στεριά, θάλασσα και αέρα. Τα τελευταία χρόνια, το κράτος του Ισραήλ οξύνει την επίθεση του ενάντια στους οικισμούς των παλαιστίνιων, στη Δυτική Όχθη και αλλού, διευρύνοντας την επεκτατική πολιτική του σε βάρος των παλαιστινιακών εδαφών, το εμπάργκο που δημιουργεί διαρκώς ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ενώ παράλληλα λαμβάνει ακόμα σκληρότερα μέτρα για να εξοντώσει όσους αντιστέκονται.

Σήμερα, η κυβέρνηση Νετανιάχου εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου ισοπεδωτική επίθεση στη Γάζα προκαλώντας για μια ακόμα φορά εκατόμβες νεκρών. Ταυτόχρονα επιβάλλει καθεστώς πλήρους πολιορκίας στην περιοχή απαγορεύοντας την εισαγωγή τροφίμων και καυσίμων, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και φάρμακα. Οδηγεί με αυτό τον τρόπο 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη λιμοκτονία και προετοιμάζει χερσαία εισβολή.

Το παλαιστινιακό ζήτημα μπορεί να ιδωθεί μόνο ως κομμάτι του ευρύτερου πολέμου που διεξάγει η παγκόσμια κυριαρχία προς τις περιοχές της περιφέρειας ώστε να ελέγξει και να καθυποτάξει πλήρως του λαούς και να υφαρπάξει τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους τους.

Σε αυτό τον πόλεμο το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο. Μέσα από την πάγια και αναβαθμισμένη συνεργασία του με το κράτος του Ισραήλ, η οποία τα τελευταία χρόνια συμπυκνώνεται στους τριμερείς (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ) και τετραμερείς (Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ-Αίγυπτος) άξονες στρατιωτικής και ενεργειακής συνεργασίας, ενισχύει και νομιμοποιεί τη δολοφονική παρουσία του ισραηλινού κράτους στην περιοχή και την εν εξελίξει γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Για τους Παλαιστίνιους, η κατεχόμενη ζωή τους είναι η γενεσιουργός αιτία της διαρκούς αντίστασης τους. Στην καθημερινότητα του να ζει κανείς στη «μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου» και να πεθαίνει εκεί, η εξέγερση γίνεται η μόνη ρεαλιστική επιλογή. Μπροστά στο μονόδρομο της φτώχειας, της εξαθλίωσης και του αποκλεισμού, παίρνουν πέτρες και σφεντόνες, όλμους και πολυβόλα και αγωνίζονται για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους.

Τη στιγμή που ο κατακτημένος μαζεύει όλες τις δυνάμεις του ενάντια στον πανίσχυρο κατακτητή, την ώρα που ο φτωχός γκρεμίζει τα τείχη και εξεγείρεται απέναντι στις βάρβαρες συνθήκες που του επιβάλλουν, οφείλουμε να ξεδιπλώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, τη μόνη ικανή συνθήκη που μπορεί απέναντι στη διαστρέβλωση της ιστορίας από τους κυρίαρχους, να ξαναφέρει στο προσκήνιο το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους, τους αγώνες τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια, χτίζοντας έτσι δρόμους αντίστασης και αλληλεγγύης, κρατώντας ανοιχτό το πέρασμα σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, αφεντικά και κράτη.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ… ΟΙ ΛΑΟΙ ΝΙΚΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Οκτώβρης 2023

Leave a comment