ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Η προσπάθεια επανεμφάνισης των φασιστών στο κοινωνικό πεδίο με τις διαρκείς δολοφονικές επιθέσεις σε μαθητές, φοιτητές, νεολαίους και αγωνιστές του κινήματος και η ολοφάνερη πριμοδότηση της από το κράτος, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς τους, θα ανακοπεί από τις πλατιές, μαχητικές και αποφασιστικές κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις που αγωνίζονται για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία, αξιοπρέπεια.

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Ακολουθεί ανακοίνωση της συλλογικότητας:

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΡΙΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ, 18:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου, μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη. Αφορμή για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση αποτέλεσε η φασιστική επίθεση που είχαν εξαπολύσει λίγες μέρες νωρίτερα ακροδεξιοί μαθητές και εξωσχολικοί εναντίον φοιτητών που μοίραζαν υλικό στο σχολείο ενάντια στην θέσπιση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός πανεπιστημίων περισσότερους από 40.000 μαθητές. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων δέχθηκαν νέα επίθεση με λοστούς και μαχαίρια από δεκάδες φασίστες υπό την πλήρη κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων. Τις επόμενες ημέρες το σκηνικό επαναλαμβανόταν: φοιτητές, συνδικαλιστές και άλλοι αγωνιστές συνέχισαν να πραγματοποιούν συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο ενώ οι φασίστες, υπό την πλήρη ανοχή και την κάλυψη των μπάτσων που βρίσκονταν στο σημείο, προσπαθούσαν να επιτεθούν στους αντιφασίστες συγκεντρωμένους. Από την πρώτη στιγμή, η Χρυσή Αυγή και άλλα ναζιστικά μορφώματα όπως ο Ιερός Λόχος, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για τις επιθέσεις συγχαίροντας τους φασίστες μαθητές. Την Τετάρτη 29 Σεπτέμβρη, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ο κόσμος που αγωνίζεται έδωσε ένα, πρώτο, δυνατό χαστούκι στους φασίστες και στα αφεντικά τους, καθώς περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, κάνοντας σαφές ότι ο φασισμός δεν θα περάσει. Το ίδιο έγινε και το Σάββατο 2 Οκτώβρη, όταν οι φασίστες επιχείρησαν να κάνουν ανοιχτή συγκέντρωση στην περιοχή και περίπου 2 χιλιάδες αντιφασίστες τους έστησαν μπλόκο, ενώ χρειάστηκε να επιστρατευτεί και η επίσημη αστυνομική καταστολή για να χτυπηθεί η μεγαλειώδης διαδήλωση. Τραυματίστηκαν αρκετοί αγωνιστές και έγιναν και 2 συλλήψεις.

Τα γεγονότα της Σταυρούπολης, ένα μόλις χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ στα αστικά δικαστήρια, αποδεικνύουν περίτρανα πως ο φασισμός όχι απλά δεν πρόκειται να καταδικαστεί επί της ουσίας σε κανένα αστικό δικαστήριο και από κανένα νόμο, αλλά θα καιροφυλακτεί διαρκώς, λειτουργώντας ως το μακρύ χέρι του συστήματος σε περιόδους έντονης, βαθιάς και γενικευμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε σήμερα, ως εφεδρεία των αφεντικών και του κράτους για να χτυπηθούν οι οργανωμένοι αγώνες του λαού, της νεολαίας και της εργατικής τάξης για ζωή με αξιοπρέπεια, παιδεία, υγεία και ελευθερία.

Οι φασίστες, έχοντας βρει χώρο έκφρασης και ανασυγκρότησης μέσα από τα αντιεμβολιαστικά, αντικοινωνικά και ανορθολογικά συλλαλητήρια της προηγούμενης περιόδου, επανεμφανίζονται σήμερα ξανά ως οργανωμένες ομάδες κρούσης παραπληρωματικές της κρατικής καταστολής, εκεί που αυτή δεν μπορεί να δράσει ανοιχτά και επίσημα. Γι’ αυτό και χτύπησαν στα σχολεία σε κινητοποίηση για τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό και σπέρνουν το μισάνθρωπο δηλητήριο τους στις φτωχογειτονιές της εργατικής τάξης, διασπώντας την και αποπροσανατολίζοντας την από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που πασχίζουν από την πρώτη στιγμή οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να επαναφέρουν στο προσκήνιο τη «θεωρία των δυο άκρων». Για να συκοφαντήσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και να καλύψουν την ενορχηστρωμένη από τους ίδιους δράση των παρακρατικών μπράβων τους, υποβαθμίζοντας την ουσία της κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης σε πόλεμο δύο ακραίων και περιθωριακών ομάδων.

Είναι χρέος του κόσμου που αγωνίζεται, των οργανωμένων και μαχητικών δυνάμεων του κινήματος να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μπροστά στο ολοφάνερο σχέδιο καθυπόταξης τους από το κράτος. Όπως και μερικά χρόνια πριν, έτσι και τώρα, ξανά και ξανά, για όσες φορές χρειαστεί να βρεθούμε στους δρόμους και να μπλοκάρουμε στην πράξη την αντικοινωνική, επικίνδυνη και εγκληματική δράση των παρακρατικών συμμοριών κρατώντας τους ανοιχτούς για τις μάχες που έρχονται ενάντια στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μπροστά στη συνολική κρίση του συστήματος και την επανεμφάνιση των φασιστικών ορδών που επιχειρείται σήμερα, είναι χρέος όλων να αντιληφθούμε τη δομική σχέση φασιστών-κράτους-κεφαλαίου και να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας και παντού, προκειμένου να στείλουμε μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, Οκτώβρης 2021

Leave a comment