Περίπου 1500 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο 13 Ιούνη στο Βόλο ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Η πορεία ξεκίνησε από το Νοσοκομείο και κατευθύνθηκε προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη.
Κάτοικοι, αλληλέγγυοι από Χαλκιδική, Καρδίτσα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη βρέθηκαν να διαδηλώσουν ενάντια στη λεηλασία της φύσης και της κοινωνίας, ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στο καρκίνο που απλόχερα προσφέρει η ΑΓΕΤ στην τοπική κοινωνία.

Η πορεία δέχτηκε επίθεση από τους μπάτσους μπροστά στην πύλη της ΑΓΕΤ. Η αστυνομία επιτέθηκε σε μια πορεία με οικογένειες, παιδιά, άτομα ΑΜΕΑ που υπερασπίζονται τη ζωή και την υγεία τους απέναντι στα συμφέροντα των αφεντικών. Και μόλις το πλήθος των διαδηλωτών επέστρεψε στην πόλη ξαναεπιτεθηκε η αστυνομία και ξανακυνηγησε τον κόσμο και μέσα στην πόλη. Κόσμος τραυματίστηκε ενώ υπήρξαν πολλοί προσαχθέντες και έγιναν 2 συλλήψεις.

Λίγη ώρα αργότερα, οι μπάτσοι επιτέθηκαν ξανά στους συγκεντρωμένους έξω από την αστυνομική διεύθυνση, διαλύοντας τη συγκέντρωση αλληλεγγύης και τραυματίζοντας κόσμο.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

NO PASARAN!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s