%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1_%cf%83%ce%b9%cf%88%ce%b1%cf%82w

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΟΥΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΗ!

Το κείμενο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης-Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΘΟΔΩΡΗ ΣΙΨΑ

Σε αυτές τις συνθήκες γενικευμένης κοινωνικής ρευστότητας, όπου συνεχίζεται απρόσκοπτα η επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η κυριαρχία θέτει όλα τα μέσα στην υπηρεσία του σκοπού της που δεν είναι άλλος από τον πλήρη έλεγχο των από τα κάτω. Ταυτόχρονα με την επιβολή της φτώχειας και της εξαθλίωσης, επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν ένα μόνιμο κλίμα φόβου και υποταγής στην κοινωνία. Και αυτό περνάει μέσα από τη δίωξη, την καταστολή και την “παραδειγματική” τιμωρία αυτών που αμφισβητούν την εξουσία της και  αγωνίζονται στην κατεύθυνση της ανατροπής της, διαχέοντας ένα συλλογικό όραμα διαφορετικό από το κυρίαρχο.

Στις 5 Μάη του 2010, ημέρα γενικής πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε μία από τις μεγαλύτερες μεταπολιτευτικά διαδηλώσεις, όπου πλήθος αποπειράθηκε να εισβάλει μέσα στο κοινοβούλιο, την ώρα που κατοχυρωνόταν η περαιτέρω αφαίμαξη και λεηλασία της ζωής μας. Η μέρα αυτή στιγματίστηκε ανεπανόρθωτα από το θάνατο τριών εργαζομένων στην τράπεζα Marfin, όταν άτομα της έβαλαν φωτιά παραβλέποντας το γεγονός πως μέσα υπήρχαν εργαζόμενοι. Ήταν πράξη αντικοινωνική και αντικινηματική,  που εμπεριείχε τη λογική της παράπλευρης απώλειας –που ουδεμία σχέση έχει  με τις αξίες και αντιλήψεις του αναρχικού αγώνα.

Τη Δευτέρα 19/9/16 στο Πρωτοδικείο Αθηνών (οδ.Δέγλερη, 9.00 π.μ.) συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού Θ. Σίψα που, βάσει ενός κατασκευασμένου κατηγορητηρίου, διώκεται για τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin. Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, αντιλαμβανόμενοι πως πάνω στο πρόσωπό του έχει στηθεί μία ολόκληρη πολιτική σκευωρία προκειμένου να εγκληματοποιηθεί, απονοηματοδοτηθεί και κατασυκοφαντηθεί ο αναρχικός αγώνας.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί/ες συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, ενάντια στην επιχειρούμενη υποταγή της κοινωνίας. Μέσα από τη συμμετοχή μας στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες και τη διάχυση των προταγμάτων μας. Αγωνιζόμαστε για την Κοινωνική Επανάσταση. Για την συντριβή του κόσμου της εξουσίας, της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, των ανισοτήτων, των διαχωρισμών και την οικοδόμηση ενός κόσμου Ισότητας, Δικαιοσύνης, Ελευθερίας, Αλληλεγγύης.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ TH ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΣΕΠΤΕΒΡΗ 

ΑΘΗΝΑ:  9:00 πμ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ(οδ. ΔΕΓΛΕΡΗ)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 12:00 μ. ΤΣΙΜΙΣΚΗ & ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

ΠΑΤΡΑ: 11:00 π.μ. ΕΣΠΕΡΟΣ (πλ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

http://apo.squathost.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s