Την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Δικαστήρια Πατρών από αρκετούς αλληλέγγυους -ες στον Τυνήσιο μετανάστη Abudee B. καθώς δικαζόταν ο δράστης της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του, Σάκης Μούζος. Στη συγκέντρωση συμμετείχε διακριτά με δικό της πανό και τρικάκια η ανοιχτή συνέλευση αντιφασιστικής δράσης και αρκετοί σύντροφοι -ισσες. Τελικά, το δικαστήριο αναβλήθηκε για μια ακόμα φορά για τις 29 Οκτώβρη 2013(!).
Λίγα λόγια για την υπόθεση: Αργά το βράδυ της Κυριακής 24 Ιούνη, κοντά στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής-Πατραϊκής, ο Αμπούντι Μπ., 24χρονος μετανάστης από την Τυνησία, δέχτηκε άγρια ρατσιστική επίθεση από ομάδα ατόμων. Ο νεαρός μετανάστης δέχτηκε δεκάδες χτυπήματα αφού τον ακινητοποίησαν και τον έριξαν στο οδόστρωμα. Η επίθεση τυφλού ρατσιστικού μίσους σταμάτησε χάρη στην παρέμβαση περίοικων. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.
Ένας από τους δράστες αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα. Ο 31χρονος Σάκης Μούζος, κάτοικος της περιοχής Ιτεών, αρνήθηκε τις κατηγορίες για την ανάμιξή του στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να δικαστεί η υπόθεση στο πλημμελειοδικείο. Παράλληλα, ο μετανάστης που δέχτηκε την επίθεση, αφού βγήκε από το νοσοκομείο μεταφέρθηκε στην Ασφάλεια της Πάτρας, όπου και κρατήθηκε για 3 εβδομάδες ως παράνομος μετανάστης. Το θύμα κατέληξε στη φυλακή και οι θύτες κυκλοφορούν ανενόχλητοι.
Η δίκη του δράστη ορίστηκε αρχικά για τη Δευτέρα 2 Ιούλη, αλλά αναβλήθηκε λόγω απουσίας στοιχείων. Νέα αναβολή για τεχνικούς λόγους ζήτησε το δικαστήριο και η δίκη αναβάλλεται μέχρι να πέσουν τα φώτα και να πέσει στα μαλακά ο δράστης. Τελικά ορίστηκε μετά από τόσο καιρό νέα δικάσιμος την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη που και πάλι αναβλήθηκε για τις 29.10.2013.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΠΟΓΚΡΟΜ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΤΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΓΥΙΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!
