Τον Οκτώβριο του 2022 έρχεται στο φως η υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό από τον παιδοβιαστή και προαγωγό Μίχο. Μιλάμε για ένα 12χρονο κορίτσι που στα χέρια του 53χρονου επιχειρηματία Ηλία Μίχου, φανατικού νεοδημοκράτη, συνδεδεμένου στενά με αστυνομικούς διοικητές (ΑΤ Κολωνού), δημοσιογράφους και εκκλησιαστικούς παράγοντες, βίωσε την απόλυτη κόλαση ενός κύκλου βιασμών, απειλών και κακοποίησης.

Ενώ λίγος καιρός έχει περάσει από τον Ιούλιο του 2021 όπου 19χρονη στην Ηλιούπολη καταγγέλλει ολόκληρο κύκλωμα trafficking εις βάρος της. Η 19χρονη βιαζόταν επί σειρά ετών και ως ανήλικη από τον πατέρα, τον πρώην σύντροφό της ο οποίος επιπλέον την εξέδιδε, ενώ βρισκόταν αιχμάλωτη από τον 39-χρονο αστυνομικό ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά και την εξέδιδε.  Τον ίδιο αστυνομικό κατήγγειλε και άλλη κοπέλα, 27 ετών σήμερα, η οποία ανέφερε στις αρχές σχεδόν ό,τι και η 19χρονη, δηλαδή ότι τη χτύπαγε, τη βίαζε και την εξέδιδε περί τα τέλη του 2016 – αρχές του 2017.

Στο σήμερα λοιπόν και όσον αφορά την υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού στον Κολωνό, η μητέρα της 12χρονης βρίσκεται φυλακισμένη στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, αφού όταν η ίδια κατήγγειλε τα όσα συνέβησαν στην κόρη της, θεωρήθηκε ύποπτη για συνέργεια με τον Ηλία Μίχο. Παρ’ όλο που  τα παιδιά της καταθέτουν πως δεν είχε καμία σχέση το κράτος παραβλέπει τις καταθέσεις τους και την κράτα έγκλειστη ενώ δεν κάνει το ίδιο στις καταθέσεις και μαρτυρίες απέναντι σε κακόποιητές, βιαστές και κυκλώματα trafficking. Έτσι η μητέρα της ανήλικης αιτείται αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μερικούς μήνες μετά την σύλληψή της. Όμως στις 24 Ιανουαρίου από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το αίτημα της απορρίπτεται και η ίδια αποφασίζει την έναρξη απεργίας πείνας με στόχο την αλλαγή της απόφασης και την δυνατότητα να βρεθεί κοντά στο παιδί της. Το κράτος βέβαια, παρά τις πιέσεις της ίδιας της μητέρας, των συνηγόρων της και του κινήματος αλληλεγγύης προς την υπόθεση της 12χρονης, κρατάει ακόμα τη μητέρα στη φυλακή, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, με πρόσχημα ότι, αν γυρίσει στο σπίτι, θα κάνει κακό στα παιδιά της ενώ παράλληλα η υπόθεση εξάρθρωσης του κυκλώματος traffiking προχωράει με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και πλέον τείνει να μείνει στα χαρτιά.

Παράλληλα είναι ολοφάνερο πως ο κρατικός μηχανισμός δεν βοηθά σε καμία περίπτωση την ίδια την 12χρονη και την οικογένειά της, όπως δεν έχει βοηθήσει σε τόσες και τόσες άλλες υποθέσεις τις γυναίκες, που βιώνουν την φρίκη της πατριαρχίας, που βιάζονται και κακοποιούνται. Μάλιστα στην περίπτωση της ανήλικης στον Κολωνό, επιβεβαιώνεται περίτρανα η υποκρισία του κρατικού μηχανισμού όταν η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, δίνει στην δημοσιότητα τον τόπο κατοικίας και προσωπικά δεδομένα της 12χρονης, ενώ διατυμπανίζει ψευδώς την διασφάλιση της εκπαίδευσης, της απαραίτητης φροντίδας της ψυχικής υγείας και της οικονομικής εξασφάλισης της οικογένειάς της.  Όπως στην  υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη ή της Γεωργίας Μπίκα στην Θεσσαλονίκη, έτσι και εδώ το κράτος συγκαλύπτει τους βιαστές – παιδοβιαστές, προτάσσοντας μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ ένα προσωπείο δήθεν βοήθειας και στήριξης των «θυμάτων», ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα με τους μαφιόζους, τους μπάτσους και τα αφεντικά.

Η πατριαρχία αποτελεί πυλώνα του κρατικού, καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο με την  σειρά του γεννά και θρέφει τα κυκλώματα trafficking, τους μαφιόζους, τους μαυραγορίτες, τους βιαστές και παιδοβιαστές εν τέλει.  Άλλωστε από υποθέσεις όπως αυτήν της 12χρονης ή εκείνες της Γεωργίας και της 19χρονης αποκαλύπτεται η συστηματική εγκληματική δράση κυκλωμάτων, στα οποία εμπλέκονται κατά βάση επιχειρηματίες, μεγαλοαφεντικά, παράσιτα-γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών και μαφίες, κάτι που καταδυκνύει πως οι δράστες βασίζονται απροκάλυπτα στην εξουσία που έχουν και στη γνώση τους πως η δράση τους θα υποβαθμιστεί, θα συγκαλυφθεί και θα ξεπλυθεί από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά. Είναι οι ίδιοι που με την εξουσία που διαθέτουν εντείνουν τους όρους εκμετάλλευσης στα εργασιακά τους κάτεργα, ενώ επιχειρούν να επιβληθούν με τη βία σε όποιο σώμα επιλέξουν. Πρόκειται για μια συνθήκη, την οποία όχι απλά γνωρίζουν οι θεσμοί και επιχειρούν να την καλύψουν αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυριαρχίας και διαιώνισής τους.

Μπροστά στην βαναυσότητα του συστήματος και την υποκρισία των θεσμών έχουμε μόνο την αλληλεγγύη για ανάχωμα στην επίθεση που δέχονται οι ζωές μας. Ακόμη και μετά την φαινομενική απονομή δικαιοσύνης οι καταγγέλλοντες αφήνονται βορά στην βαρβαρότητα του συστήματος όπως συμβαίνει στην οικογένεια και την ίδια την 12χρονη από την υπόθεση trafficking στον Κολωνό. Το σύστημα εκ φύσεως γυρνά την πλάτη σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη και χτυπά όποιον αντιστέκεται. Ο μόνος δρόμος λοιπόν είναι ο αγώνας των ίδιων των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την καταστροφή του σάπιου κόσμου του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 12ΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ

ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΠΑΔΕΣ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ – “ΕΥΗΠΟΛΗΠΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΡΕΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ

ΘΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s