ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Στις 8 Δεκεμβρίου και ενώ ο χώρος της Αντινομίας είχε ανοίξει για το προγραμματισμένο εβδομαδιαίο μπαρ της κατάληψης, εισέρχονται στο χώρο 3 άτομα εκ των οποίων τα 2 είναι γνωστά για την φασιστική τους δράση στην Κέρκυρα. Έπειτα από την απαίτηση των συντρόφων/ισσων αποχωρούν από την κατάληψη. Στη συνέχεια όταν οι σύντροφοι-ισσες βγαίνουν από τον χώρο της κατάληψης για να βεβαιωθούν για την αποχώρηση των φασιστών, δέχονται επίθεση από 9 φασίστες. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένας σύντροφος τραυματίζεται στο σαγόνι με αποτέλεσμα να χρειάζεται άμεσα χειρουργική επέμβαση, αποσπάται το κινητό από άλλον σύντροφο, ενώ οι φασίστες διαρκώς εκτόξευαν απειλές ότι «θα σας σκοτώσουμε» και «θα σας μαχαιρώσουμε». Ήδη από τις προηγούμενες μέρες οι φασίστες είχαν προετοιμάσει το έδαφος για την επίθεση με δημοσιεύσεις σε social media, κατέβασμα πανό, σκίσιμο αφισών καθώς και αναγραφή σβάστικας στη πόρτα της κατάληψης.

Η φασιστική επίθεση στους συντρόφους στην Κέρκυρα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας των φασιστών να επανεμφανιστούν στο κοινωνικό πεδίο ως μια υποτιθέμενη αντισυστημική δύναμη. Το προηγούμενο διάστημα ο ακροδεξιός-φασιστικός λόγος είχε βρει χώρο έκφρασης μέσα στις διάφορες συνωμοσιολογικές, αντιεμβολιαστικές κινήσεις και στο διάχυτο κλίμα ανορθολογισμού που επικρατούσε σε σχέση με το ζήτημα της πανδημίας και των εμβολιασμών. Οι οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις στη Σταυρούπολη, η οργανωμένη παρουσία, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι προκλήσεις κατά τη διάρκεια της έναρξης του εφετείου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής αποτελούν τα πιο πρόσφατα παραδείγματα επανεμφάνισης των φασιστών.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης φασιστικών ομάδων και η επανεμφάνισή τους, αποδεικνύουν περίτρανα πως δεν αρκεί μια καταδίκη της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής από την αστική δικαιοσύνη. Η μάχη με τον φασισμό θα κρατήσει τόσο, όσο κρατήσει η μάχη με τον καπιταλισμό, και θα φουντώνει, όσο ο τελευταίος βρίσκεται σε διαρκή κρίση και επιλέγει να σπείρει το ρατσισμό για να διαιρέσει την εργατική τάξη αλλά και να εκπαιδεύσει εφεδρικές ομάδες κρούσης που θα δρουν υπό τις εντολές και προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Άλλωστε, οι φασιστικές δυνάμεις δεν είναι τίποτα άλλο από εφεδρείες του συστήματος. Εφεδρείες που λειτουργούν ως το μακρύ του χέρι σε περιόδους έντονης, βαθιάς και γενικευμένης πολιτικής και οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε σήμερα. Εφεδρείες των αφεντικών και του κράτους για να χτυπηθούν οι αγώνες, οι δομές του και συνολικά το κοινωνικό και ταξικό κίνημα.

Οι φασιστικές επιθέσεις έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην κρατική καταστολή. Δεν είναι τυχαίο που την ίδια στιγμή που το κράτος επιλέγει να οξύνει την επίθεση του πάνω στις καταλήψεις εν μέσω της ευρύτερης κατασταλτικής και αντι-εξεγερτικής του εκστρατείας, οι φασίστες επιλέγουν να επιτεθούν σε μια κατάληψη.

Είναι χρέος όλων μας να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, προκειμένου να στείλουμε μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Είναι χρέος του κόσμου του αγώνα, των οργανωμένων δυνάμεων του κινήματος να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να μπλοκάρουν στην πράξη τη δράση των παρακρατικών συμμοριών, κρατώντας τον δρόμο ανοιχτό για τις μάχες που έρχονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Από την Πάτρα, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους-ισσες της Κατάληψης Αντινομία στην Κέρκυρα καθώς και στον σύντροφο που τραυματίστηκε. Η επίθεση σε αυτούς είναι επίθεση σε όλους μας και ως τέτοια θα απαντηθεί. Η ιστορία του κινήματος έχει δείξει ότι έχουμε τη θέληση, τη δυνατότητα, τους τρόπους, τα μέσα και τις μεθόδους για να απαντήσουμε στις φασιστικές επιθέσεις και να αντεπιτεθούμε συλλογικά και οργανωμένα.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, 12/12/2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s