ΚΡΑΤΟΣ – ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ – ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΒΙΑΖΟΥΝ & ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ευκατάστατος, οικογενειάρχης, επιχειρηματίας, στέλεχος της ΝΔ και καλός Χριστιανός, εκμεταλλευόμενος τις οικονομικές δυσκολίες οικογένειας στον Κολωνό, πλευρίζει 12χρονο κορίτσι το οποίο βιάζει κατ’ εξακολούθηση στην αποθήκη του καταστήματος που διατηρεί και υπό την απειλή όπλων και διαπόμπευσης την κρατά σε μια διαρκή ομηρία ήδη από πέρυσι, ενώ παράλληλα την εκδίδει σε άνδρες, κλείνοντας διάφορα ραντεβού από τα οποία βγάζει ο ίδιος χρήματα. Από ό,τι έχει φανεί, πάνω από 210 άνδρες ήταν διατιθέμενοι να βιάσουν το κορίτσι, ενώ η σύζυγος του Μίχου, Ελισάβετ Λέκκα, στέλεχος και η ίδια της ΝΔ και εκλεγμένη στο Δήμο Αθηναίων, επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της 12χρονης, ώστε να μην καταγγείλει τον σύζυγό της και να «ξεχαστεί» το θέμα. Παράλληλα, η 14χρονη Μαρκέλλα βιάζεται ομαδικά για μέρες ύστερα από την αρπαγή της μπροστά στα μάτια της αδερφής της στη Νίκαια. Ταυτόχρονα, 19χρονη βιάζεται από 2 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ μέσα στο κολαστήριο του Α.Τ. Ομόνοιας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις από μπάτσους που έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή των Εξαρχείων εις βάρος μαθητριών, εργαζομένων, αλλά και όσων ζουν και αγωνίζονται στην περιοχή.

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα καθημερινά περιστατικά των τελευταίων ημερών, όπου παιδιά και γυναίκες βιώνουν στο πετσί τους την πατριαρχική βία ενός συστήματος που εκτός των άλλων οργανωμένα βιάζει, εκμεταλλεύεται και δολοφονεί γυναίκες και παιδιά. Δεν είναι μακρινά τα περιστατικά, της 18χρονης στην Ηλιούπολη η οποία κατάφερε να διαφύγει του αστυνομικού που την κρατούσε έγκλειστη, την κακοποιούσε, την βίαζε και την εξέδιδε, η υπόθεση συστηματικού βιασμού και κακοποίησης παιδιών από τον Λιγνάδη, της Γ. Μπίκα στη Θεσσαλονίκη που αποκάλυψε ένα συντονισμένο κύκλωμα γόνων πλουσίων και επιχειρηματιών, τα περιστατικά καταγγελιών μεταναστριών από το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στην Πέτρου Ράλλη για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βιασμούς από μπάτσους, τα περιστατικά μεταναστριών και των παιδιών τους που βρίσκονται δέσμιοι στα κυκλώματα “trafficking” καθώς αυτοί είναι η μοίρα όσων καταφέρνουν να παραμείνουν ζωντανές, αλλά και το πλήθος καταγγελιών για βασανισμούς, βιασμούς και παρενοχλήσεις μέσα στο Α.Τ. Ομόνοιας, που μόνο μεμονωμένα περιστατικά δεν είναι.

Οι κανίβαλοι που μας βιάζουν, μας σκοτώνουν και μας κακοποιούν καθημερινά έχουν κοινή ρίζα. Είναι αυτή του κράτους, της πατριαρχίας και του συστήματος εξουσίας που ενορχηστρωμένα τους γεννά, τους πριμοδοτεί και τους συγκαλύπτει. Είναι οι θεσμοί, οι δικαστικές αρχές που τους βγάζουν λάδι, οι μπάτσοι που μας βιάζουν, μας βασανίζουν, μας εξευτελίζουν με κάθε ευκαιρία, οι μπάτσοι που μένουν θεατές -αν δεν κωλυσιεργούν κιόλας- όταν γίνεται μια καταγγελία, τα ΜΜΕ που λασπολογούν, αποπροσανατολίζουν και πλάθουν συνειδήσεις στη βάση της δημιουργίας των τεράτων του σήμερα, επιχειρώντας τον κοινωνικό κατευνασμό της δίκαιης οργής μας. Αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε!

Γεμίζουμε οργή από τα καθημερινά περιστατικά πατριαρχικής βίας. Απαντάμε στη βαθιά κρίση του συστήματος εξουσίας που μεταφέρει τη σήψη του επάνω στα σώματά μας εντείνοντας την αυτοοργανωμένη και αντιθεσμική δράση. Εντείνουμε τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, μακριά από κάθε προσπάθεια από πλευράς κράτους να αφομοιώσει και να δώσει θεσμικό χαρακτήρα στον αγώνα αυτό. Τον αγώνα για την ελευθερία όλων κόντρα σε κάθε σχέση εξουσίας που μας επιβάλλεται. Υψώνουμε τις γροθιές μας ψηλά, χαιρετίζοντας το θάρρος όσων βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν και να αντιπαλέψουν τα τέρατα. Κρατάμε ζωντανή τη φλόγα των αγώνων του χθες και στήνουμε αναχώματα στην επέλαση της βίας και του θανάτου απέναντι στις γυναίκες της τάξης μας. Για να μην υπάρξουν άλλες γυναίκες νεκρές, βιασμένες, κακοποιημένες. Για να μεγαλώνουν τα παιδιά ελεύθερα αναπνέοντας αισιοδοξία και χαρά. Για τον κόσμο της ζωής, της αλληλεγγύης, της ισότητας και της ελευθερίας. Γι’ αυτόν θα αγωνιστούμε.

ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΕΣ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ, ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΑΠΑΔΕΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ – “ΕΥΗΠΟΛΗΠΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ”

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΘΡΕΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ
ΘΑ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s