KΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ, 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στο Κερατσίνι από τα χέρια του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, υπό την πλήρη ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο. Η δολοφονία Φύσσα δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν ένα καλά προμελετημένο έγκλημα, το οποίο αποτέλεσε την κορύφωση της δράσης των φασιστικών ορδών της Χρυσής Αυγής, η οποία για δεκαετίες έβαζε στο στόχαστρο τους αγωνιστές, τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, λειτουργώντας ως δεκανίκι του συστήματος, ως μακρύ χέρι των αφεντικών.

Σε περιόδους βαθιάς κρίσης του συστήματος όπως η σημερινή, οι φασιστικές δυνάμεις επανεμφανίζονται και οπλίζονται από τις ίδιες τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ, προκειμένου να δράσουν ως το μακρύ χέρι του συστήματος, να στρέψουν την κοινωνική βάση μακριά από τα πραγματικά προβλήματα και την ταξική ανάλυση, να χτυπήσουν τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Ό,τι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ίδιο το κράτος και ο ένοπλος στρατός του, η αστυνομία, καλούνται να το αντιμετωπίσουν οι παρακρατικές συμμορίες των φασιστών.

Εννέα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η επίθεση του Κράτους και του Κεφαλαίου σε βάρος όσων βρίσκονται στον πάτο της ταξικής πυραμίδας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Οι νόμοι που πέρασαν όλο το προηγούμενο διάστημα (απαγόρευση διαδηλώσεων, πανεπιστήμια, αντεργατικός νόμος)· η επίθεση στον συνδικαλισμό και την απεργία· η λεηλασία του φυσικού κόσμου και η παράδοσή του στα χέρια του κεφαλαίου· η εγκληματική και αντι-ορθολογική κρατική διαχείριση της πανδημίας που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να επανέλθει στο προσκήνιο ο αντικοινωνικός ακροδεξιός συρφετός· η αύξηση του κόστους ζωής και η ακρίβεια που γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα· η κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η μετατροπή της χώρας σε απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο· οι δολοφονίες των προσφύγων και των μεταναστών στα σύνορα και στο Αιγαίο, καθώς και η προσπάθεια του κράτους να καλλιεργήσει τα πιο συντηρητικά και εθνικιστικά αντανακλαστικά στην κοινωνία…

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τις βασικές αιχμές της γενικευμένης επίθεσης που έχουν εξαπολύσει το κράτος και το κεφάλαιο ενάντια στα πιο εκμεταλλευόμενα κομμάτια της κοινωνίας.

Είναι προφανές, ότι ζούμε σε μια εποχή βαθιάς και συνολική κρίσης του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, οφείλουμε όλοι και όλες, ως αγωνιστές και αγωνίστριες το επόμενο διάστημα να οξύνουμε την πάλη ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και φασίστες. Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στα αντιμεταναστευτικά νομοσχέδια, στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου και στον πάτος του Αιγαίου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια. Να αντιπαλέψουμε τον εθνικιστικό παροξυσμό και να αντισταθούμε στα πολεμικά σενάρια, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στη μετατροπή της γης σε σφαγείο. Να αναδείξουμε τις αυταπάτες της εναλλαγής πολιτικής διαχείρισης και το αδιέξοδο του κοινοβουλευτικού δρόμου τονίζοντας την ίδια την αντικοινωνική φύση του κράτους που εξαθλιώνει την κοινωνική πλειοψηφία, εξοντώνει όσους «περισσεύουν», στοχοποιεί όσους αντιστέκονται, λεηλατεί και καταστρέφει τον πλανήτη. Να βρεθούμε στους δρόμους, στο πλευρό της κοινωνικής βάσης που πλήττεται βάναυσα από το νέο γύρο της κρατικής και καπιταλιστικής επιθετικότητας. Να δυναμώσουμε την ταξική αλληλεγγύη, αντιλαμβανόμενοι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Ενάντια στην ακρίβεια και την κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων – η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την καταδικαστική απόφαση σε βάρος της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο γίνεται σαφές πως τον φασισμό όχι απλά δεν θα τον πολεμήσουμε μαζί με το κράτος, την κυβέρνηση, τον όψιμο αντιφασισμό των ΜΜΕ (που εδώ και τόσα χρόνια συστηματικά και με σχέδιο ξέπλεναν την εγκληματική τους δράση) και τους κάθε λογής θεσμικούς θιασώτες ενός κίβδηλου και υποκριτικού αντιφασισμού, αλλά αντίθετα, θα τον αντιπαλεύουμε στους δρόμους σε πείσμα όλων αυτών που μεθοδικά πριμοδοτούν σε καθημερινή βάση τον κοινωνικό εκφασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό, για να ξεκαθαρίσουμε προς κάθε κατεύθυνση πως η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και η σύγκρουση με τον κόσμο αυτό.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 11.00 στις σκάλες της Πατρέως για τη διοργάνωση αντιφασιστικής-αντικρατικής-αντικατασταλτικής διαδήλωσης στην 9η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ώστε να δοθεί μια οργανωμένη και μαζική κινηματική απάντηση απέναντι στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στους φασίστες και τα συμφέροντα που υπηρετούν.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ-ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΤΟ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΡΟ… Η ΜΝΗΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ….

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, Σεπτέμβρης 2022

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s