Από τη δική μας πλευρά, ως «Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5, Γιάννη Μιχαηλίδη – Πάτρα», στέλνουμε τους πιο θερμούς χαιρετισμούς στον σύντροφο Γ. Μιχαηλίδη, ο οποίος πήρε την απόφαση να αναστείλει την απεργία πείνας του, μετά την συμπλήρωση 68 ημερών, καθώς και τις υπόλοιπες πολιτικές διαδικασίες και τους/τις μεμονωμένους συντρόφους/ισσες και αγωνιστές/τριες ανά την επικράτεια, που υπερέβησαν τους σκόπελους των τελευταίων μηνών και έδωσαν μάχη, στο πλευρό του Γιάννη, για να κερδίσει η ζωή κόντρα στο διάχυτο και επιβεβλημένο θάνατο.

Η πολυήμερη και σκληρή αυτή απεργία του αναρχικού συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη, μας βρήκε στους δρόμους και τους δημόσιους χώρους, σε πείσμα του ενορχηστρωμένου κλίματος τρομοκρατίας, που επιχείρησε να διασπείρει το κράτος μέσω της ωμής καταστολής και του δόγματος μηδενικής ανοχής. Απέναντι στην επιβεβλημένη ομερτά και την μεθοδευμένη αποσιώπηση της απεργίας του συντρόφου μας, καθώς και των ευρύτερων κινήσεων αλληλεγγύης, από τα ΜΜΕ, το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και η ίδια η ακέραιη στάση του συντρόφου, τοποθέτησαν τον αγώνα και την υπόθεσή του στη δημόσια κοινωνική σφαίρα.

Η δικαστική μαφία που εκδικείται το σύντροφο Γιάννη Μιχαηλίδη είναι η απόληξη της ταξικής δικαιοσύνης, που δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή της ισχύος των από τα πάνω και της εφαρμογής των δικών τους αντιλήψεων για το σύνολο της ζωής. Η πραγματικότητα είναι παραπάνω από εξόφθαλμη. Ένα δικαστικό σύστημα σκανδάλων και διαπλοκής, που χαϊδεύει στην πλάτη και δίνει συγχωροχάρτια σε υποκείμενα της δικής του συνομοταξίας, αφήνοντας παράλληλα τους ταξικούς του εχθρούς να αργοπεθαίνουν, μην ικανοποιώντας αιτήματα που δικαιούνται βάσει των δικών τους Νόμων. Ένα σύστημα που αποφυλακίζει παιδοβιαστές σαν το Λιγνάδη, βιαστές σαν το Φιλιππίδη, αμετανόητους δολοφόνους σαν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μεγαλοεπιχειρηματίες, ναρκέμπορες, δολοφόνους σαν το Χορταριά, την ίδια ώρα που ένας απεργός πείνας θέτει το σώμα του σαν ανάχωμα, διεκδικώντας την υπ’ όρων αποφυλάκιση του, έχοντας συμπληρώσει 8.5 χρόνια εγκλεισμού στα σωφρονιστικά κολαστήρια του ελληνικού κράτους, εκτίοντας τα 3/5 της ποινής του. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, άλλωστε καθώς όλα τα παραπάνω παραδείγματα καθώς και οι συνεχείς διώξεις-φυλακίσεις-δικαστικές ομηρίες αγωνιστών/στριών, εξαθλιωμένων φτωχοδιάβολων, περιθωριοποιημένων/αποκλεισμένων κοινωνικών ομάδων, μαρτυρούν πως η εξουσία πάντα θα φυλάει τα παιδιά της και πάντα θα τιμωρεί και θα πειθαρχεί τους “από τα κάτω” της κοινωνικής-ταξικής πυραμίδας.

Στις 68 αυτές ημέρες απεργίας πείνας, οι απανωτές απορριπτικές αποφάσεις από τα αρμόδια συμβούλια, το περιεχόμενο τους αλλά και η εκούσια καθυστέρηση λήψης και ανακοίνωσης τους, εξωθούσε τον σύντροφο μας σε ένα αργό και βασανιστικό θάνατο και επιχειρούσε να αποδιοργανώσει το κίνημα αλληλεγγύης. Οι 68 αυτές ημέρες απεργίας πείνας αποτυπώνουν επίσης ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει για μας και ότι θα είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, στο πλευρό του συντρόφου μας, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του και να τον δούμε να κυκλοφορεί ελεύθερος, ανάμεσα μας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Διότι ο αγώνας που διεξάγει για την αποφυλάκισή του πέραν από δίκαιος, αντανακλά και όλους τους αγώνες για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση απέναντι στον βάναυσο κόσμο κράτους και κεφαλαίου. Δηλώνουμε ρητά στους ίδιους αυτούς μηχανισμούς εξουσίας πως ο σύντροφος δεν είναι και ούτε πρόκειται να μείνει μόνος στον αγώνα που συνεχίζει να δίνει για την αποφυλάκισή του. Γιατί ο αγώνας του Γιάννη και του κινήματος αλληλεγγύης κυοφορούν αξίες μακριά από αυτές του καπιταλιστικού κόσμου, αξίες και αντανακλάσεις ενός κόσμου αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας, ισότητας και ελευθερίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ, ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ,

ΤΩΝ ΒΙΑΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΟΛΩΝ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας από 23/5, Γιάννη Μιχαηλίδη – Πάτρα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s