ΜΠΑΤΣΟΙ, TV, ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Την παραμονή πρωτοχρονιάς η 24χρονη Γεωργία ναρκώθηκε, βιάστηκε και κακοποιήθηκε ομαδικά από ένα συνονθύλευμα γνωστών καταστηματαρχών εστίασης και επιχειρηματιών από την Αθήνα, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ύστερα από καταγγελίες της ίδιας, η οποία συγκεκριμένα ονοματίζει τον έναν εκ των βιαστών της, τον Βασίλη Λεβέντη καθώς και τον Μάνο Παπαδόπουλο, ιδιοκτήτη του «Αχίλλειον», ως τον άνθρωπο που την οδήγησε στους βιαστές της, σιγά σιγά αποκαλύπτεται ένα ολόκληρο κύκλωμα μεγαλοεπιχειραματιών, πλουσιόπαιδων, μαφιόζων της νύχτας και ιδιοκτητών κυριλέ μαγαζιών εστίασης, που στοχεύει σε ομαδικούς βιασμούς και ευρύτερα σε μια ανώμαλη καλοπέραση, πάνω στα κορμιά ναρκωμένων γυναικών.

Τα κυρίαρχα ΜΜΕ, λίγες μόνο ημέρες μετά το περιστατικό, ξεκινούν την γνωστή προσπάθεια συγκάλυψης και ξεπλύματος, σε συνεργασία πάντα με το κράτος, την αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Για αρχή, οι τοξικολογικές εξετάσεις της κοπέλας, μετά από μη βολικές για το κράτος, διαρροές, καλύπτονται με μανία, θάβονται και ανακοινώνονται ως «πεντακάθαρες». Η υπόθεση επιχειρείται να ξεχαστεί από τα ΜΜΕ, ενώ τα όποια νέα βγαίνουν στο φως τυχαίνει να στηρίζουν την πλευρά των βιαστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η μετά από τουλάχιστον 2 μήνες κατάθεση υπαλλήλων του ξενοδοχείου για συναινετική πρόθεση της Γεωργίας να μείνει στο δωμάτιο με τους κακοποιητές της, με αποκορύφωμα την απόφαση η υπόθεση του ομαδικού βιασμού να περάσει στο αρχείο. Πλέον μοναδικός κατηγορούμενος για το περιστατικό είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Γνωρίζουμε όμως από καιρό, με τόσες και τόσες άλλες υποθέσεις, πως το κράτος και τα τσιράκια του, μπάτσοι, ΜΜΕ και δικαστική αρχή, δικαιολογούν, καλύπτουν και ακόμη πιο πολύ ενισχύουν την δράση των βιαστών και των γυναικοκτόνων. Ύπουλα μάλιστα την ίδια ώρα που διατυμπανίζουν την ανάγκη εξάλειψης της έμφυλης βίας, είναι εκείνοι που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεσή των γυναικών, οπλίζουν τα χέρια των γυναικοκτόνων και ενισχύουν την μανία των βιαστών.

Στο σήμερα λοιπόν, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να οργανωθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο. Μα ακόμα πιο αναγκαίο είναι να σταθούμε η μία δίπλα στην άλλη, να βρούμε όλους εκείνους τους τρόπους να δυναμώσουμε ακόμη πιο πολύ και να τσακίσουμε τους κακοποιητές και το σύστημα που τους πριμοδοτεί.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s