Στην καρδιά του χειμώνα και εν μέσω της βαριάς κακοκαιρίας «Ελπίς», στις γυναικείες Φυλακές του Ελαιώνα Θηβών κόβεται η θέρμανση. Συγκεκριμένα, οι ίδιες καταγγέλουν ότι από την Τρίτη 25/1 το απόγευμα τα κελιά των φυλακισμένων παραμένουν χωρίς θέρμανση. –
Οι φυλακές της Θήβας εξακολουθούν να αδιαφορούν για τις κρατούμενες δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες διαβίωσής τους, οι οποίες εν μέσω πανδημίας και συνωστισμού στις φυλακές είναι θανατηφόρες.
Δεν ξεχνάμε την κρατική δολοφονία της κρατούμενης Αζιζέλ Ντενίρογλου τον Απρίλιο του 2020, η οποία πέθανε στο θάλαμό της, αβοήθητη, ενώ αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και είχε συμπτώματα κορονοϊού. Ο θάνατος της οδήγησε στην εξέγερση των συγκρατουμένων της. Η απάντηση που λάβανε οι κρατούμενες που εξεγέρθηκαν ήταν η καταστολή, η ωμή βία. Τα ΜΑΤ κατέστρεψαν αντικείμενα στη φυλακή, κυνήγησαν και χτύπησαν γυναίκες.
Απέναντι στην βαρβαρότητα του εγκλεισμού, απέναντι στην κρατική διαχείριση της πανδημίας και των καιρικών συνθηκών, απέναντι στο συνεχιζόμενο κρατικό έγκλημα που διεξάγεται μέσα στις φυλακές οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των κρατουμένων.


Μαρία Μ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s