Η ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 9 Μάρτη έρχεται στην Πάτρα η υπουργός του ΥΠΑΙΘ Νίκη Κεραμέως στο πλαίσιο εκδήλωσης της ΔΕΕΠ Αχαΐας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η Νίκη Κεραμέως έρχεται να μιλήσει «για τον αγώνα της γυναίκας, συζύγου,  μάνας και κόρης, εργαζόμενης και άνεργης». Aυτή που φρόντισε να περάσει το νόμο 4777 και να δρομολογήσει την εισαγωγή μπάτσων στις σχολές, να δρομολογήσει την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και να ενισχύσει τους ταξικούς φραγμούς σε αυτά. Αυτή που ενέτεινε την διάλυση των εργασιακών σχέσεων στους εκπαιδευτικούς, τη διάλυση του δημοσίου σχολείου και τους ταξικούς αποκλεισμούς.  Αυτή που έχει καταδικάσει αποκλείοντας απ’ την εκπαίδευση εκατοντάδες προσφύγισσες, μετανάστριες και τα παιδιά τους, έγκλειστες γυναίκες κρατούμενες, αυτή που αδιαφορεί για την εκπαίδευση όσων ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά και ταξικά στρώματα. Αυτή που ψήφισε το νομοσχέδιο για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια που εγκλωβίζει χιλιάδες γυναίκες και παιδιά σε μία κακοποιητική συνθήκη ζωής. Αυτή που ενισχύει τα προγράμματα σπουδών με ένταση έμφυλων στερεοτύπων και εισαγωγή συντηρητικών, πατριαρχικών προτύπων.

Η Νίκη Κεραμέως δεν έχει καμία σχέση με τις γυναίκες της τάξης μας, Η Νίκη Κεραμέως εχθρεύεται τις γυναίκες της τάξης μας και έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα χιλιάδων νεκρών από covid, με τις χιλιάδες γυναίκες κρατούμενες και έγκλειστες στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, επιτίθεται συστηματικά στις γυναίκες που δουλεύουν νυχθημερόν ούσες επιφορτισμένες με τα βάρη του νοικοκυριού και της ανατροφής των παιδιών, επιτίθεται συστηματικά στις γυναίκες φοιτήτριες αποκλείοντας τες από τη μόρφωση και την εκπαίδευση. Με αυτή τη γυναίκα, οι γυναίκες εργαζόμενες, άνεργες, συνταξιούχες, μητέρες, φοιτήτριες, μετανάστριες, νέες δεν έχουν καμία σχέση.

Η Νίκη Κεραμώς δεν μπορεί να μιλήσει για την 8η Μάρτη. Η 8η Μάρτη είναι μια ημέρα, που στην πραγματικότητα είναι βαμμένη με το αίμα χιλιάδων γυναικών της τάξης μας, της τάξης των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων, την οποία η Νίκη Κεραμέως συνθλίβει με τις πολιτικές της. Μια ημέρα, της οποίας τις ρίζες είτε αγνοεί είτε ακόμη χειρότερα προσπαθεί να τις αποκόψει. Μια ημέρα-σύμβολο για όλες εμάς που παλεύουμε καθημερινά με το τέρας της πατριαρχίας, με την ασυδοσία της μισθωτής σκλαβιάς, με τον κίνδυνο της φτώχειας και της ανεργίας, με τις ταξικές διακρίσεις στην εκπαίδευσή, εμάς που παλεύουμε από μικρά παιδιά στις γειτονιές και στα σχολεία μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Μια ημέρα που κάθε χρόνο την τιμάμε όπως της αξίζει, στους δρόμους του αγώνα.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΗ, 17:30, ΠΛ.ΟΛΓΑΣ

Ανοιχτή συνέλευση αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s