Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΔΕ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ


Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 20 Γενάρη, στην περιοχή της Αγυιάς, 29χρονη γυναίκα ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της από τον 42χρονο άντρα της μπροστά στα μάτια του 17 μηνών παιδιού της. Η γυναίκα μπόρεσε να στείλει μήνυμα στο 112 κι έτσι ο κακοποιητής σύντροφος και πατέρας συνελήφθη.


Το εν λόγω περιστατικό έμφυλης βίας είναι ένα από τα πολλά, από τα καθημερινά που μαθαίνουμε. Το 2021 μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες και καθημερινά περιστατικά βιασμών και παρενοχλήσεων. Η έμφυλη καταπίεση εντείνεται όσο εντείνεται η επίθεση που δεχόμαστε σε όλα τα πεδία και όσο βαθαίνει η κρίση. Στην εποχή της απογείωσης της επίθεσης του κράτους και των αφεντικών, οι βασικοί εξουσιαστικοί πυλώνες επιχειρούν να μεταφέρουν τη σήψη του κρατικού, καπιταλιστικού και πατριαρχικού τρόπου οργάνωσης στην κοινωνία. Η επίθεση στη θηλυκότητα προσπαθεί να μας υπενθυμίσει την γυναικεία μας φύση ή τη σεξουαλικότητά μας ως κάτι βάσει του οποίου καταπιεζόμαστε και βασανιζόμαστε περαιτέρω.
Τώρα λοιπόν, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να παραμείνουμε στους δρόμους του αγώνα. Οφείλουμε να οργανωθούμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο. Μα κυρίως οφείλουμε να στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Να προστατεύουμε η μία την άλλη, να βρίσκουμε όλους τους τρόπους να σταθούμε στιβαρά στα πόδια μας και να τσακίσουμε τους κακοποιητές και το σύστημα που τους πριμοδοτεί.

ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ Η ΜΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

___________________________________________________________________________________________________

Φωτογραφίες από την πορεία γειτονιάς στην περιοχή της Αγυιάς. Η πορεία πλαισιώθηκε από περίπου 120 άτομα ενώ συμμετείχαν με πανό επίσης η συνέλευση για την 8η Μάρτη, το κκε μλ και ΝΑΡ-νκα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s