Την Τρίτη 18/1 ομάδα συντρόφων-ισσων έγινε παρέμβαση με πανό και τρικάκια στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια εν όψει της κινητοποίησης του Σαββάτου 22/1 για τη δημόσια υγεία. Η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας αφήνει πίσω της καθημερινά δεκάδες ή και εκατοντάδες νεκρούς και το Ε.Σ.Υ. διαλυμένο και υποστελεχωμένο.

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας το κράτος δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας παρά μόνο κατασταλτικά μέτρα και μέτρα προστασίας και ενίσχυσης της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Την ίδια στιγμή που το Ε.Σ.Υ. είναι υπό διάλυση, δαπανούνται δισεκατομμύρια για την ενίσχυση του στόλου της αστυνομίας, για πολεμικούς εξοπλισμούς, για τα αστικά ΜΜΕ που ξεπλένουν καθημερινά τη δολοφονική κρατική διαχείριση.

2 χρόνια πανδημίας, με κατασταλτικά πογκρόμ, απαγορεύσεις, συλλήψεις και διώξεις αγωνιστών, ραβασάκια από την αστυνομία σε αγωνιζόμενους γιατρούς που βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης του covid.

2 χρόνια με νομοσχέδια περιστολής των ελευθεριών, απαγόρευσης των διαδηλώσεων, άμβλυνσης των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, λεηλασίας της φύσης, διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και καταστρατήγησης κάθε κοινωνικού και ταξικού κεκτημένου.

2 χρόνια με ταξικά μέτρα ακραίας φτωχοποίησης και λεηλασίας της κοινωνικής βάσης.

2 χρόνια με τον ανορθολογισμό των κρατικών μέτρων που το μόνο που επιχειρούν είναι να διαιωνίσουν και να περισώσουν το καταφανώς αποτυχημένο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης.

2 χρόνια που το κράτος και τα αστικά ΜΜΕ αβαντάρουν τον κάθε λογής ακροδεξιό ψεκασμένο που αποτελεί συμπληρωματικό στοιχείο στην κρατική-καπιταλιστική αφήγηση και απαραίτητο άλλοθι για την επιβολή αυταρχικών μέτρων, απολύσεων και μειώσεων μισθών.

2 χρόνια εγκληματική, ταξική και κατασταλτική διαχείριση της πανδημίας. 2 χρόνια που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα σκορπάει το θάνατο και αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή.

Να βρεθούμε στους δρόμους που αναπνέει ο αγώνας για ζωή, υγεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να αντισταθούμε στο έγκλημα. Να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε απέναντι στους δολοφόνους.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙAΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ Η ΖΩΗ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΥΗ ΤΟΥ ΕΣΥ-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 22/1 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 12.00

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” και σύντροφοι – ισσες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s