ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Aπέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, τη στοχοποίηση αγωνιστών, τις σκευωρίες, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τους ξυλοδαρμούς, την τρομοϋστερία και τα τρομοσενάρια των ΜΜΕ…

Ο κόσμος των αφεντικών είναι μια χάρτινη τίγρης…
ΝΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες του κοινωνικού – ταξικού πολέμου

Λευτεριά στον αγωνιστή Πολύκαρπο Γεωργιάδη
Αλληλεγγύη στους 2 που διώκονται για την ίδια υπόθεση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/11 12.00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

στο πλαίσιο της πανελλαδικής μέρας δράσεων αλληλεγγύης

ΔIKH: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Ακολουθεί η ανακοίνωση για την υπόθεση:

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗ

ΔIKH: 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

 «Δίπλα στα μάτια τους έχουν ένα δεντράκι καλοσύνη
ανάμεσα στα φρύδια τους ένα γεράκι δύναμη
κι ένα μουλάρι από θυμό μες στην καρδιά τους
που δε σηκώνει τ’ άδικο»

Την Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη 2020, έπειτα από επιχείρηση της «αντι»-τρομοκρατικής υπηρεσίας, συλλαμβάνονται οι σύντροφοι Π. Γεωργιάδης και Μιχάλης Τ. Τα ξημερώματα της επόμενης μέρας άντρες της «αντι»τρομοκρατικής εισβάλλουν στο σπίτι του Μ.Τ. στα Πετράλωνα όπου και συλλαμβάνουν την συντρόφισσα και συγκάτοικό του Ευτυχία Μ. Σύμφωνα με την «αντι»τρομοκρατική οι πληροφορίες για τη σύλληψη των δυο πρώτων συντρόφων προήλθαν από «ανώνυμα τηλεφωνήματα», μια πάγια πλέον τακτική της συγκεκριμένης υπηρεσίας για την ενοχοποίηση αγωνιστών.

 Από την πρώτη στιγμή σύσσωμα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζουν τις συλλήψεις ως εξάρθρωση της επαναστατικής οργάνωσης Ο.Λ.Α. δίνοντας τα εύσημα στο Υπουργείο Προ. Πο. και πανηγυρίζοντας για «το πετυχημένο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας». Τα ΜΜΕ, μέσα στο ευρύτερο κλίμα τρομολαγνείας, συνεχίζουν να διαρρέουν ψευδείς και ανυπόστατες πληροφορίες, στοχοποιώντας  ακόμα περισσότερο τους συντρόφους και διογκώνοντας διαρκώς την υπόθεση με στόχο τη δημιουργία κλίματος για την προφυλάκιση τους.

Η «αντι»τρομοκρατική προσπαθεί να συνδέσει –χωρίς καμία επιτυχία- τα ευρήματα της αποθήκης που νοίκιαζε ο σύντροφος Π.Γ. καθώς και τα όπλα που βρέθηκαν στα σπίτια των άλλων 2 συλληφθέντων με την δράση της Ο.Λ.Α. Παράλληλα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, αναπαράγοντας τα τρομοσενάρια της ΓΑΔΑ και πιστά στο ρόλο τους, συνεχίζουν να στοχοποιούν  τους συντρόφους δημοσιεύοντας φωτογραφίες με τα πρόσωπά τους συνοδευόμενα από βαρύγδουπους τίτλους και συνεχίζουν να διαρρέουν άσχετες πληροφορίες, συνδέοντας τις συλλήψεις των τριών συντρόφων με άλλες υποθέσεις ενώ φτάνουν στο σημείο να κατασκευάσουν και δικά τους ευρήματα, μιλώντας για ύπαρξη έτοιμης βόμβας στην αποθήκη στο Κουκάκι. Τα παραπάνω κάνουν σαφές πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για αντανακλαστικές συλλήψεις που προέρχονται από «αξιοποίηση πληροφοριών», αλλά αντίθετα εντάσσονται σε ένα οργανωμένο σχέδιο της αντιτρομοκρατικής για στοχοποίση των συγκεκριμένων συντρόφων και εκ των προτέρων σύνδεσή τους με τη συγκεκριμένη οργάνωση.

Μερικές μέρες μετά, οι σύντροφοι Μ.Τ. και Ε.Μ., περνάνε από τον ανακριτή με πλημμεληματικού χαρακτήρα δίωξη και αφήνονται ελεύθεροι (ο Μ.Τ. με περιοριστικούς όρους, ενώ η συντρόφισσα Ε.Μ. χωρίς κανένα περιοριστικό όρο). Ο σύντροφος Π.Γ. κατηγορείται για διακεκριμένη οπλοκατοχή, περνάει από ανακριτή και εισαγγελέα οι οποίοι αποφασίζουν την προφυλάκιση του τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη του 2020. Τα ΜΜΕ αποκρύπτουν την απελευθέρωση των 2 συντρόφων δυο μέρες πριν, καθώς φαίνεται ότι δεν ταίριαζε στα τρομοσενάριά τους, και την αναφέρουν μόνο όταν ανακοινώνεται η προφυλάκιση του Π.Γ.

Εν μέσω της εξελισσόμενης πανδημίας και της εγκληματικής τους διαχείρισης από το κράτος με 17 χιλιάδες νεκρούς δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της, και με ήδη εμφανή τα σημάδια της οικονομικής κρίσης στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, το κράτος και το κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο πέρα από εξαθλίωση, φτώχεια, πόλεμο, καταστολή και θάνατο. Ενώ από τη μια, καναλάρχες και επιφανείς επιχειρηματίες παίρνουν με το σωρό εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση, από την άλλη χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης, δεν υπάρχει καμία στήριξη του ΕΣΥ με τις ΜΕΘ να έχουν ήδη γεμίσει για μια ακόμα χρονιά, οι εργαζόμενοι στοιβάζονται κατά εκατοντάδες στους χώρους εργασίας και στα ΜΜΜ χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ενώ ακόμα και η υπόθεση του εμβολιασμού χρησιμοποιήθηκε σκόπιμα για να ξεπλύνει τις ευθύνες της κυβέρνησης και να ενισχύσει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης. Παράλληλα, δεκάδες εκατομμύρια δαπανούνται για στρατιωτικό εξοπλισμό και πολεμική προετοιμασία, γίνονται προσλήψεις μπάτσων και στρατιωτικών, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τα βασικά για υγεία, παιδεία και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Το κράτος επιβάλλει στην μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία μια ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί και για αυτό δεν έχει να επενδύσει σε τίποτα άλλο πέρα από τον φόβο, την τρομοκρατία και την καταστολή. Για αυτό βαφτίζει τους αγωνιστές τρομοκράτες. Για αυτό επιτίθεται σε κάθε κοινωνικό και ταξικό κεκτημένο. Για αυτό επιχειρεί να διαλύσει και να συντρίψει κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκηση, κάθε φωνή αμφισβήτησης και εστία αντίστασης. Για αυτό χτυπάει τις καταλήψεις και τους χώρους αγώνα, κάνει πογκρόμ συλλήψεων και διώξεων, στήνει σκευωρίες σε βάρος αγωνιστών (όπως στην πρόσφατη περίπτωση των συντρόφων Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα), ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση, θωρακίζεται νομικά και κατασταλτικά (με πρόσφατο παράδειγμα το στήσιμο κατηγορητηρίων με βάση δείγματα dna σε βάρος του συντρόφου Χάρη Μαντζουρίδη ο οποίος προφυλακίστηκε, των 14 φοιτητών από την κατάληψη πρυτανείας, του συντρόφου Κώστα Κ.), εδραιώνοντας το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Για αυτό χτυπάει κάθε διαδήλωση, ξυλοκοπεί, βασανίζει και φυλακίζει τους αγωνιστές.

Πρόκειται για μια κίνηση προληπτικής επίθεσης η οποία επιχειρεί να ισοπεδώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους μπροστά στο φόβο των επερχόμενων κοινωνικών και ταξικών εξεγέρσεων. Μπροστά στον φόβο της διογκούμενης οργής που μπορεί να βγει στους δρόμους και να συντρίψει το κράτος, τα αφεντικά και τους λακέδες τους. Μπροστά στον φόβο της συνειδητοποίησης από την μεγάλη πλειοψηφία της ταξικής επίθεσης που δεχόμαστε –στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης- πάνω στα συμφέροντα και τις ανάγκες μας και την ανάληψη δράσης για να αποτραπεί.

Ο σύντροφος Π. Γεωργιάδης βρίσκεται για ακόμα μια φορά στα χέρια των διωκτικών αρχών και στα κολαστήριά τους. Πληρώνει για ακόμα μια φορά το τίμημα της αφοσίωσης του στην επαναστατική υπόθεση και της δράσης του απέναντι στους λακέδες της εξουσίας. Συνεχίζει να λοιδορείται και να στοχοποιείται από την αστυνομία και τα ΜΜΕ.
Από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να σταθούμε ολόψυχα στο πλευρό του συντρόφου. Να του σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο και τρόπο. Να συνεχίσουμε τους αγώνες που δίναμε μαζί σε μια σειρά από μέτωπα με ακόμα περισσότερο πείσμα, οργή, θέληση.

Να μην αφήσουμε κανέναν μόνο απέναντι στην καταστολή. Να βγούμε μαζικά και μαχητικά στους δρόμους. Να συγκρουστούμε. Να οξύνουμε τον κοινωνικό και ταξικό πόλεμο. Να δράσουμε και να κινηθούμε. Να μην φοβηθούμε, να οργανωθούμε. Να δοθούμε ολόψυχα στον αγώνα. Να μην φοβηθούμε τις συλλήψεις, τις διώξεις, τις φυλακίσεις. Να οπλιστούμε με ταξικό μίσος και οργή. Να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη εστιών αντίστασης και αγώνα.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από αυτή του αδιάλλακτου αγώνα. Με πίστη στις δυνάμεις μας και απεριόριστη θέληση να παλέψουμε για την ανατροπή του σάπιου κόσμου του κράτους και των αφεντικών. Για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον ελευθεριακό κομμουνισμό.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ –  ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

ΜΗΝ ΚΑΡΤΕΡΑΤΕ ΝΑ ΛΥΓΙΣΟΥΜΕ ΜΗΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ!

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s