Τo απόγευμα της Τρίτης 5 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Πάτρας με τη συμμετοχή περίπου 120 ατόμων. Καλέσματα υπήρχαν από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”, την προλέτ accion και την ανοιχτή συνέλευση αναρχικών Πάτρας.

Η διαδήλωση ήταν μια πρώτη αντανακλαστική απάντηση στις φασιστικές προκλήσεις που εκδηλώνονται σε διάφορες πόλεις ενάντια σε αγωνιστές και αγωνίστριες του κοινωνικού-ταξικού κινήματος.

Οι φασίστες, έχοντας βρει χώρο έκφρασης και ανασυγκρότησης μέσα από τα αντιεμβολιαστικά, αντικοινωνικά και ανορθολογικά συλλαλητήρια της προηγούμενης περιόδου, επανεμφανίζονται σήμερα ξανά ως οργανωμένες ομάδες κρούσης, παραπληρωματικές της κρατικής καταστολής, εκεί που αυτή δεν μπορεί να δράσει ανοιχτά και επίσημα. Γι’ αυτό και χτύπησαν στα σχολεία σε κινητοποίηση για τον αποκλεισμό χιλιάδων μαθητών από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό και σπέρνουν το μισάνθρωπο δηλητήριο τους στις φτωχογειτονιές της εργατικής τάξης, διασπώντας την και αποπροσανατολίζοντας την από τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα.

Είναι χρέος του κόσμου που αγωνίζεται, των οργανωμένων και μαχητικών δυνάμεων του κινήματος να βρίσκονται σε επαγρύπνηση μπροστά στο ολοφάνερο σχέδιο καθυπόταξης τους από το κράτος. Όπως και μερικά χρόνια πριν, έτσι και τώρα, ξανά και ξανά, για όσες φορές χρειαστεί να βρεθούμε στους δρόμους και να μπλοκάρουμε στην πράξη την αντικοινωνική, επικίνδυνη και εγκληματική δράση των παρακρατικών συμμοριών κρατώντας τους ανοιχτούς για τις μάχες που έρχονται ενάντια στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μπροστά στη συνολική κρίση του συστήματος και την επανεμφάνιση των φασιστικών ορδών που επιχειρείται σήμερα, είναι χρέος όλων να αντιληφθούμε τη δομική σχέση φασιστών-κράτους-κεφαλαίου και να αγωνιστούμε σε κάθε κοινωνικό πεδίο, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας και παντού, προκειμένου να στείλουμε μια για πάντα στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s