Στις αρχές Αυγούστου σύντροφος καλείται στο αστυνομικό τμήμα της Πάτρας στο πλαίσιο της διενεργούμενης ΕΔΕ αναφορικά με την επίθεση που είχε δεχτεί από τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την κατάληψη Παραρτήματος την πρώτη μέρα του 2ου lockdown λίγη ώρα πριν την προγραμματισμένη κινητοποίηση ενάντια στην καταστολή, την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κρατική διαχείριση της πανδημίας καλεσμένη από την «Ανοιχτή Συνέλευση για την αλληλεγγύη ενάντια στον ολοκληρωτισμό».

Έπειτά από την επίθεση στο σύντροφο και τον αποκλεισμό του Παραρτήματος και της Πλατείας Όλγας, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Επί Τα Πρόσω» την ώρα που υπήρχε δημόσια ανακοινωμένη συλλογή τροφίμων και ειδών ανάγκης και επιτέθηκαν απρόκλητα στον κόσμο που συγκεντρωνόταν εκεί, χτυπώντας με μανία συντρόφους, προσάγοντας 8 από αυτούς και σπάζοντας την είσοδο του χώρου. Για περισσότερες από δύο ώρες, ο χώρος του στεκιού ήταν περικυκλωμένος από κάθε λογής κατασταλτικές δυνάμεις.

Η ΕΔΕ για το περιστατικό (είναι άξιο απορίας γιατί η αστυνομία καλεί για κατάθεση τον σύντροφο τόσους μήνες μετά το περιστατικό), όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως και σε αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής βίας, πραγματοποιείται μόνο «για τα μάτια του κόσμου», για να παρουσιαστεί το δολοφονικό σώμα της αστυνομίας ως μια δήθεν εκδημοκρατισμένη δύναμη η οποία υπόκειται σε έλεγχο και στη συνέχεια να αντιστραφεί πλήρως η πραγματικότητα. Ακόμα, για το περιστατικό κλήθηκαν για καταθέσεις από την εισαγγελία τόσο ο σύντροφος όσο και οι άνδρες της διμοιρίας που βρισκόντουσαν στο Παράρτημα.

Άλλωστε η αστυνομία είχε φροντίσει από την πρώτη στιγμή είτε με επίσημες ανακοινώσεις είτε μέσω των πάντα πρόθυμων τοπικών μέσων ενημέρωσης να τοποθετηθεί για τα περιστατικά εκείνης της ημέρας διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Tα κατασταλτικά χτυπήματα της περιόδου απέναντι σε όποιον επιχειρούσε να κατέβει στο δρόμο και να αμφισβητήσει τις κρατικές επιταγές δεν ήταν μια παραφωνία αλλά κεντρική πολιτική επιλογή των κυρίαρχων για να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στην κοινωνία ώστε να συνεχίσουν να επιβάλλουν ανεμπόδιστα τις εγκληματικές και αντικοινωνικές πολιτικές τους. Όποιο κι αν είναι το πόρισμα λοιπόν, αν κι όλοι φανταζόμαστε ποιο θα είναι, δεν μπορεί να κρύψει αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα. Ότι η αστυνομία έχει το ρόλο του χωροφύλακα και της προστασίας των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης με κάθε μέσο και τρόπο.

Γιατί το σύστημα δεν έχει να προσφέρει τίποτα πέρα από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο. Για αυτό υπάρχει η αστυνομία, για να επιβάλλει «την τάξη», με κατασταλτικά πογκρόμ, με διώξεις, φυλακίσεις, με ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, ακόμα και δολοφονίες.

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s