Ζαπατιστική Επιτροπή Έκτη
Μεξικό

30 Αυγούστου του 2021

Στην Ευρώπη των αποκάτω και αριστερά:

Στη Εθνική και Διεθνή Έκτη:

Στις οργανώσεις, ομάδες συλλογικότητες που αναζητούν αλήθεια και δικαιοσύνη για εκείνους που λείπουν:

Αδελφές, αδελφοί, αδελφόιες:

Συντροφόες, συντρόφισσες, σύντροφοι:

Θέλουμε να αρχίσουμε αυτά τα λόγια μας χαιρετώντας τον αγώνα και την επιμονή όλων εκείνων που αναζητούν τ@ς δικ@ς τους που λείπουν, τ@ς εξαφανισμέν@ς. Ο αγώνας τους είναι και –και πάνω απ’ όλα- ένας αγώνας για τη ζωή. Δεν είναι σύμπτωση που αναγγέλλουμε σήμερα αυτό που στη συνέχεια σας ανακοινώνουμε:

Πρώτον: -Μετά από αμέτρητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, εμπόδια και προβλήματα, αναγγέλλουμε ότι η αερομεταφερόμενη ζαπατιστική ομάδα, την οποία έχουμε ονομάσει «Η Εκτός Εποχής», θα αναχωρήσει από την Πόλη του Μεξικού για την Ευρώπη, στις 13 Σεπτέμβρη του 2021.

Δεύτερον: -Ο προορισμός είναι η πόλη της Βιέννης, στη γεωγραφία που αποκαλούν Αυστρία. Θα ταξιδέψουμε σε δύο ομάδες.

Τρίτον: -Η πρώτη ομάδα θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού στις 13 Σεπτέμβρη του 2021, γύρω στις 12.10. Θα φτάσει στη Μαδρίτη, στη γεωγραφία που αποκαλούν Ισπανία, στις 14 Σεπτέμβρη, στις 6 τα ξημερώματα. Ύστερα από μία σκάλα και τράνζιτ 2 ωρών, θα ξαναπάρει την πτήση στις 8 και 20 το πρωί για να προσγειωθεί στη Βιέννη στις 11.05 στις 14 Σεπτέμβρη. Μία δεύτερη ομάδα, θα αναχωρήσει την ίδια μέρα, στις 13 Σεπτέμβρη, στις 20.45 με σκάλα επίσης στη Μαδρίτη στις 14.35 της 14ης Σεπτέμβρη, συνεχίζοντας την πτήση στις 16.00 και θα προσγειωθεί στη Βιέννη στις 7 το απόγευμα.

Τέταρτον: -Η «Εκτός Εποχής» είναι οργανωμένη σε 28 ομάδες Ακρόασης και Λόγου (από 4-5 συντρόφους και συντρόφισσες  η καθεμιά), 1 ομάδα Παιχνιδιού και Σκανταλιάς, και ένα Συντονιστικό. Η «Εκτός Εποχής» μπορεί, έτσι, να καλύψει ταυτόχρονα 28 γωνιές της ευρωπαϊκής γεωγραφίας.

Μερικές μέρες αργότερα θα ενσωματωθούν οι αντιπροσωπείες του Εθνικού Ιθαγενικού Κογκρέσου – Ιθαγενικού Συμβουλίου Διακυβέρνησης και του Μετώπου των Λαών για την Υπεράσπιση της Γης και του Νερού.

Μαζί με τις αντιπροσωπείες αυτών των αδελφών οργανώσεων, θα συνεχίσουμε την δουλειά που έχει αρχίσει η Μοίρα 421, που αυτές τις στιγμές βρίσκεται στη γεωγραφία που ονομάζεται Ελβετία.

Πέμπτον: -Σε λίγες μέρες θα προσδιορίσουμε την ημερομηνία κατά την οποία θα αναχωρήσουμε από το Σπορείο «Κομαντάντα Ραμόνα», για να συγκεντρωθούμε στο Καρακόλ Χασίντο Κανέκ, στο Σαν Κριστόμπαλ δε λας Κάσας της Τσιάπας. Από κει θα κατευθυνθούμε δια ξηράς, με κονβόι αυτοκινήτων, προς την Πόλη του Μεξικού όπου και θα διαμείνουμε στους χώρους της Carmona y Valle ως τη μέρα και ώρα αναχώρησης. Μήπως και θέλει κάποιος να συνοδεύσει την αναχώρηση και το ταξίδι από το Σαν Κριστόμπαλ στην Πόλη του Μεξικού.

Έκτον: – Αφιερώνουμε αυτήν το ταξίδι (που το αγκάλιασαν πολλά άτομα που δεν είναι ζαπατίστας ως και κάποιοι αντιζαπατίστας) σε όλες τις εξαφανισμένες, στις οικογένειες που υποφέρουν από την απουσία τους και, πάνω απ’ όλα, στις γυναίκες και τους άντρες που αγωνίζονται για να τις βρουν και να πετύχουν την αλήθεια και δικαιοσύνη που όλες έχουμε ανάγκη και αξίζουμε.  Να ξέρουν ότι το παράδειγμά τους, η ακούραστη δουλειά τους και το ότι δεν παραδίνονται, δεν πουλιούνται και δεν υποτάσσονται, είναι για μας, τους λαούς ζαπατίστας, ένα μάθημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αληθινής δέσμευσης στον αγώνα για τη ζωή.

Τις μέρες που θα είμαστε στην Πόλη του Μεξικού, θα παραδώσουμε τα πρακτικά των συνελεύσεων των ζαπατιστικών, μη ζαπατιστικών και αντιζαπατιστικών κοινοτήτων, με τις συμφωνίες στήριξης του αγώνα για αλήθεια και δικαιοσύνη για τα θύματα της βίας, σύμφωνα με την διαβούλευση που πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου του 2021.

Αυτά είναι όλα προς στιγμήν
Από τα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού
Εξεγερμένος Υποδιοικητής Μοϊσές – Γενικός Συντονιστής του Ταξιδιού για τη Ζωή-Κεφάλαιο Ευρώπη.
Ακόμα στο Μεξικό. Έτος 501

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s