Στην Πάτρα, στην περιοχή των Ψηλών Αλωνίων, επί 5 μήνες ζούσε κλειδωμένη κοπέλα από 27χρονο άντρα ο οποίος την κακοποιούσε, τη βίαζε και επιχειρούσε να την εκδώσει ένα μόλις μήνα μετά το αντίστοιχο περιστατικό 18χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

Περίπου 130 άτομα συμμετείχαν στην πορεία με αφορμή το περιστατικό συστηματικής κακοποίησης γυναίκας στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονιά και στη συνέχεια κινήθηκε στο κέντρο. Μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια.

Το περιστατικό αυτό είναι ένα από τα αναρίθμητα παραδείγματα καθημερινής, ωμής, θεσμικής ή μη βίας εις βάρος των γυναικών, αλλά και όλων όσοι ανήκουν στον πάτο της κοινωνικής και ταξικής ιεραρχίας. Από την άγρια δολοφονία της Κάρολαιν και της Ελένη Τ. σε παραλία της Ρόδου, έπειτα από το βιασμό και την κακοποίησή της μέχρι τις 3 μετανάστριες που βρέθηκαν νεκρές στην περιοχή του Έβρου και πιθανότατα δολοφονήθηκαν από διακινητές, από τις απόπειρες βιασμού των στοιβαγμένων γυναικών, προσφύγων και μεταναστριών, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από μπάτσους μέχρι τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στους χώρους εργασίας η πατριαρχική βία και η επίθεση στις γυναίκες της εργατικής τάξης εντείνεται πλάι πλάι με τη συνολικότερη επίθεση σε βάρος των από τα κάτω.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: κάθε Tρίτη και Παρασκευή 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mail: enantiastinpatriarxia@gmail.com | fb page: Πρωτοβουλία Γυναικών Ενάντια στην Πατριαρχία – Πάτρα | site: prwtovouliagynaikwn.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s