Ή ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ Ή Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ

Λίγες εβδομάδες μετά την τελευταία κινητοποίηση στον Τύμπανο όπου βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες είχαν στρατοπεδεύσει στο βουνό και έφραξαν το δρόμο ώστε η να μην περάσει η διαδήλωση στο σημείο όπου βρίσκονται τα μηχανήματα, λειτουργώντας ως ιδιωτική εταιρεία φύλαξης των εγκαταστάσεων των «επενδυτών», την Κυριακή 18 Ιουλίου θα βρεθούμε ακόμα μια φορά στο σημείο της καταστροφής. Εκεί που δεκάδες μηχανήματα ισοπεδώνουν το βουνό ανοίγοντας το δρόμο ώστε η ευρύτερη περιοχή των Αγράφων να μετατραπεί σε μια απέραντη βιομηχανική ζώνη.

Οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες εν μέσω πανδημίας και εκμεταλλευόμενες το lockdown και τα μέτρα περιορισμού που ήταν σε ισχύ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κάναν χρυσές δουλειές, γεμίζοντας τις τσέπες τους και καταστρέφοντας τη φύση. Η πανδημία χρησιμοποιήθηκε ως ευκαιρία από το κράτος και τους επενδυτές. Τα κέρδη μεγιστοποιήθηκαν. Οι εργασίες προχωρούσαν χωρίς να βρίσκονται αντιμέτωπες με τις κοινωνικές αντιστάσεις. Τα αντι-περιβαλλοντικά νομοσχέδια δημιουργούσαν το νομοθετικό περιβάλλον για ακόμα πιο ακραία λεηλασία της φύσης. Ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο οι επενδυτές μπορούν να ξεπεράσουν οποιοδήποτε κόλλημα. Την ίδια στιγμή που ο κόσμος πέθαινε στις εντατικές και δεν υπήρχε κανένα πραγματικό μέτρο υγειονομικής προστασίας, τα κατασταλτικά μέτρα διαδεχόντουσαν το ένα το άλλο. Την ίδια στιγμή που το κράτος χτυπούσε οποιαδήποτε κινητοποίηση, που απαγόρευε την μετακίνηση και επέβαλλε πρόστιμα, οι επενδυτές συνέχιζαν τις εργασίες τους ανενόχλητοι. Ακόμα και οι πλημμύρες και οι γιγαντιαίες καταστροφές στην περιοχή δεν τους σταμάτησαν. Την ίδια στιγμή που στις δίπλα περιοχές ο κόσμος δεν είχε σπίτι να μείνει, δρόμο για να βαδίζει, που ήταν αποκλεισμένος για μέρες χωρίς καμία βοήθεια, τα συνεργεία των επενδυτών συνέχιζαν να σκάβουν το βουνό.

Το τελευταίο διάστημα και μέσα από την κρατική διαχείριση της πανδημίας φάνηκαν για ακόμα μια φορά με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο οι προτεραιότητες κράτους-επενδυτών. Οι ζωές μας και ο φυσικός κόσμος δεν έχουν καμία αξία μπροστά στα κέρδη τους. Οι τελευταίες αυταπάτες περί θεσμικής επίλυσης του ζητήματος καταρρίφθηκαν. Μόνο βασισμένοι στις δικές μας δυνάμεις και στους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε φραγμό στους σχεδιασμούς τους.

Η πρόσφατη κινητοποίηση στον Τύμπανο κατέδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την οριακή συνθήκη μέσα στην οποία βρισκόμαστε. Δεν υπάρχει χρόνος για επανάπαυση, εφησυχασμό, αδράνεια, απογοήτευση και φόβο. Τα μηχανήματα δουλεύουν καθημερινά. Η αστυνομία με τους σεκιουριτάδες προστατεύουν τους επενδυτές και τα αναπτυξιακά τους σχέδια. Παράλληλα ήδη υπάρχουν διώξεις για παλιότερες κινητοποιήσεις με στόχο τον εκφοβισμό όσων αγωνίζονται.

Ή θα βρεθούμε στους δρόμους, στο βουνό, στην πόλη και στα χωριά με ένα σχέδιο ευρύτερης κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τα σχέδια κράτους και επενδυτών με την πλατιά κοινωνική ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση ή θα δούμε τα βουνά και τα ποτάμια μας να καταστρέφονται προς όφελος της «πράσινης» ανάπτυξης για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.Καλούμε κάθε κάτοικο της Καρδίτσας και των Αγραφιώτικων χωριών, καθέναν και καθεμία που αντιλαμβάνεται το μέγεθος της καταστροφής, που νιώθει την αδικία, που βλέπει τη ζωή του και τη φύση να καταστρέφεται να συμμετέχει στην κινητοποίηση συμβάλλοντας με τον δικό του τρόπο στην όξυνση του αγώνα για την υπεράσπιση των Αγράφων.

Μαζικά και μαχητικά όλοι και όλες στο βουνό. Με εμπιστοσύνη στην κοινωνική δυναμική που αναπτύσσεται και που μόνο αυτή μπορεί να βάλει φραγμό στα σχέδια κράτους και επενδυτών.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ

Συγκέντρωση: 9.00 στο αθλητικό πάρκο

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην «πράσινη» ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s