ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ

Η αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” δραστηριοποιείται από τον Απρίλη του 2004 στην πόλη της Πάτρας. Ως άτομα έχουμε προϋπάρξει στον “αναρχικό πυρήνα Πάτρας” τη χρονιά 2003-04 και στο Αυτόνομο Αντιεξουσιαστικό Στέκι Πάτρας (5 Δρόμοι) την περίοδο 2000-2004 και έπειτα ως ομάδα μέχρι το 2007 όπου υπήρξε και η διάλυση του στεκιού. Η ομάδα έχει επίσης στεγαστεί στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Ανατόπια”,  ενώ συμμετείχαμε στο παρελθόν στην συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά | εργαλειοφόρος, στη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση και στο “Ράδιο Κατάληψη 93.7”.

Μέσα στα χρόνια, πέρα από την όποια αυτόνομη δράση της ομάδας σε επίπεδο παραγωγής λόγου με αφίσες, κείμενα, αυτοκόλλητα, παρεμβάσεις κλπ. σημαντικό κομμάτι και ζητούμενο της δράσης μας αποτέλεσε η συμμετοχή μας σε ευρύτερα συλλογικά μορφώματα και συνελεύσεις όπως η συνέλευση ενάντια στην Ολυμπιάδα του 2004, συνελεύσεις ενάντια  στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση, εργατικά θέματα, και φυσικά συνελεύσεις και συνεργασίες για ζητήματα αλληλεγγύης σε μετανάστες και πρόσφυγες, ολικούς αρνητές στράτευσης, φυλακισμένους αγωνιστές και απεργούς πείνας, αντιλαμβανόμενοι τη συλλογικοποίηση των αντιστάσεων ως αναπόσπαστο κομμάτι των αναρχικών αντιλήψεων και πρακτικών.

Μέσα από μια μακρά περίοδο ζυμώσεων σχετικά με την οργανωτική ανασυγκρότηση του αναρχικού κινήματος, ειδικά μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και τις πολύτιμες εμπειρίες που αποκομίσαμε, συμμετείχαμε εξαρχής στη διαδικασία συγκρότησης Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, ενώ από το Νοέμβρη του 2015 μέχρι και το Μάρτη του 2021 που τελικά αποχωρήσαμε, ήμασταν ενεργό κομμάτι του οργανωτικού σχήματος της ΑΠΟ-ΟΣ.

Παράλληλα, με τη συμμέτοχη μας σε μια πληθώρα κοινωνικών και ταξικών διεργασιών, από τις λαϊκές συνελεύσεις, τις γενικές απεργίες, τις ταξικές πρωτοβουλίες βάσης και τη στήριξη των ταξικών σωματείων, τα αυτόνομα και ελευθεριακά σχήματα στις σχολές, την αλληλεγγύη σε αγώνες εργαζομένων και ανέργων, τη συμμετοχή μας σε αγωνιστικά σχήματα ενάντια στην πατριαρχία, την αλληλεγγύη μας σε κατοίκους που υπερασπίζονται τον τόπο τους και το φυσικό κόσμο από τις λεηλατικές πολιτικές του κράτους και του κεφαλαίου, αλλά και σε όλους όσοι αγωνίζονται για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης, επιδιώκουμε τη σύνδεση των επιμέρους μετώπων του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, την πλήρη ανάπτυξη τους στο κοινωνικό πεδίο και τη διαμόρφωση των απαραίτητων όρων για τον κοινωνικό μετασχηματισμό..

Τη δεδομένη στιγμή, η ομάδα στεγάζεται στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “Επί τα Πρόσω” (Πατρέως 87 στην Πάτρα), συντονίζεται πανελλαδικά με τις συλλογικότητες Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), Πέλοτο (Ξάνθη) και Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη), ενώ οι συντρόφισσες μας συμμετέχουν στην πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία.

Για επικοινωνία: d_ippos@hotmail.com, κάθε Τρίτη & Παρασκευή 19.00-22.00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω” στην Πατρέως 87 .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s