Ως αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» συμμετείχαμε εξαρχής, ήδη από το 2013 και την πρώτη συνάντηση της ΑΣΟΕΕ, στη συζήτηση για την προοπτική δημιουργίας Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης. Αργότερα, το Νοέμβρη του 2015, στηρίξαμε και συμμετείχαμε στο κάλεσμα για Ιδρυτικό Συνέδριο της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης και στο οργανωτικό σχήμα της ΑΠΟ-ΟΣ (Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων) που συγκροτήθηκε.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, ύστερα από συζήτηση στο εσωτερικό της ομάδας μας, πήραμε την απόφαση να αποχωρήσουμε από τις διαδικασίες της ΑΠΟ. Θεωρούμε πολιτικά σωστό να γνωστοποιήσουμε την απόφασή μας αυτή στο ευρύτερο αναρχικό κίνημα, τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, με δεδομένο πως δημόσια ήταν τόσα χρόνια η επιλογή μας να συμμετέχουμε στην οργάνωση και να δρούμε μέσα από τις γραμμές της.

Στις συντρόφισσες και τους συντρόφους της ΑΠΟ ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη στις δυσκολίες του αγώνα.

Ο πολιτικός απολογισμός και η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από τη συνολική εμπειρία της συμμετοχής μας στο οργανωτικό εγχείρημα, είναι μια απαραίτητη και μακρά διαδικασία που απαιτεί χρόνο, σκέψη και συλλογική συζήτηση. Την ίδια στιγμή, απαραίτητη και επιβεβλημένη είναι και η συνέχιση του αγώνα.

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, Μάρτης 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s