ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Φλεβάρης 2021: Μια πρόσφυγας αυτοπυρπολείται στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Καρά Τεπέ, διαμαρτυρόμενη για την κράτησή της, όταν έμαθε ότι αναβλήθηκε η μετεγκατάστασή της στη Γερμανία.

Μάρτης 2021: Τρεις πρόσφυγες βρέθηκαν νεκροί σε κτήριο στη Θεσσαλονίκη, καθώς άναψαν φωτιά στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν και λίγο μετά ξεψύχησαν από τις αναθυμιάσεις.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, της κρατικής καταστολής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Ριτσώνα, το Καρά Τεπέ και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται από το κράτος, από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.

Η επίθεση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως το πιο ευάλωτο και υποτιμημένο κομμάτι της κοινωνίας διεξάγεται με προφανή στόχο τη δαιμονοποίηση τους, την εξαφάνιση τους από το δημόσιο πεδίο, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ακόμα και τη φυσική τους εξόντωση ούτως ώστε να αναδυθούν τα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά και να διαρραγούν οι δεσμοί αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων.

Απέναντι σε αυτή την άθλια πραγματικότητα που βιώνουν, αντιμετωπίζουν καθημερινά και το σκληρό πρόσωπο της καταστολής, αναμένοντας στωικά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς πόλεμο, φτώχεια, καταστολή και κυνηγητά.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ως κομμάτι της κοινωνικής βάσης που πλήττεται με κάθε δυνατό τρόπο από το κράτος και το κεφάλαιο. Να προτάξουμε την κοινωνική αυτοοργάνωση και την αλληλοβοήθεια, υποστηρίζοντας τις καταλήψεις και τις δομές αυτοστέγασης των προσφύγων ως κοινωνική αντιπρόταση απέναντι στον εγκλεισμό, την καταστολή και το θάνατο που τους υπόσχεται το κράτος στα σύνορα του Έβρου, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνει ανά την επικράτεια, στους δρόμους και τις πλατείες. Να κινητοποιηθούμε άμεσα για να κλείσουν κολαστήρια τύπου Μόρια και Καρά Τεπέ και να σπάσουμε το σύγχρονο Απαρτχάιντ που τους έχει επιβληθεί.

Ενάντια στο σύγχρονο φασισμό των κλειστών συνόρων, του καθεστώτος εξαίρεσης και παρανομοποίησης όλου του μεταναστευτικού πληθυσμού, των επιχειρήσεων «σκούπα», του εγκλεισμού σε στρατόπεδα συγκέντρωσης – φυλακές, του αποκλεισμού από τους βασικούς πόρους επιβίωσης, υγείας και παιδείας, των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στα κέντρα κράτησης, της βίαιης καταστολής των αγώνων και της εκκένωσης των καταλήψεων στέγης, των επιθέσεων των παρακρατικών συμμοριών και του κοινωνικού κανιβαλισμού, των καθημερινών θανάτων στο Αιγαίο, τον Έβρο και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

AΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΠΑΡΤΧΑΪΝΤ

Ενάντια στον πόλεμο, στην Ευρώπη – Φρούριο και στις διακρατικές αντιμεταναστευτικές συμφωνίες, στη φασιστική πολιτική του ελληνικού κράτους, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στη μισαλλοδοξία

Για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς σύνορα, καταπίεση και εκμετάλλευση

Ελεύθερη μετακίνηση και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

Να γκρεμιστεί συθέμελα το σάπιο σύστημα του θανάτου, της εξαθλίωσης, της φτώχειας.

Συγκέντρωση/Πορεία Σάββατο 20 Μάρτη, 12 μ. πλατεία Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες-οι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s