Στιγμιότυπα από την κινητοποίηση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μάρτη στην Πάτρα.

Η πορεία η οποία είχε δυναμικό παλμό, ακολούθησε το κεντρικό δρομολόγιο και κατέληξε στην πλατεία Γεωργίου απ’ όπου ξεκίνησε. Συμμετείχαν περίπου 250 άτομα. Κοινότητες προσφύγων, η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς, ενώ σχηματίστηκε και αναρχικό μπλοκ περίπου 100 ατόμων, μετά από κάλεσμα της Αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος” & συντροφισσων-συντροφων.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας ακολούθησε μαγείρεμα και διανομή φαγητού από τη Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πάτρας σε όσους και όσες το έχουν ανάγκη.

Μπροστά στην επέλαση της πανδημίας, της κρατικής καταστολής και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που εντείνεται το τελευταίο διάστημα, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες βιώνουν ένα αδιανόητο καθεστώς εξαίρεσης, όντας απροστάτευτοι και σε απάνθρωπες συνθήκες εξαθλίωσης παντού, από την Ριτσώνα, το Καρά Τεπέ και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στοιβάζονται από το κράτος, από το κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι, μέχρι τα παλιά εργοστάσια της Πάτρας και τη Μανωλάδα.

Ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Να γκρεμίσουμε το σύγχρονο απαρτχάιντ. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Το κάλεσμα στην πορεία εδώ

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση εδώ

Φωτογραφίες και πληροφορίες πάρθηκαν από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @DushniosIppos @alerta_gr @Συλλογική Κουζίνα Αλληλεγγύης Πάτρας και @Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών/στριών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s