ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Α.Π.Θ –ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Σήμερα τα ξημερώματα, πολυάριθμοι μπάτσοι, κάποιοι με πολιτικά και κουκούλες, εισέβαλλαν στο Α.Π.Θ και πραγματοποίησαν εκκένωση της Πρυτανείας που τελούσε υπό κατάληψη από τους φοιτητές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι ένστολοι προστάτες των συμφερόντων του κράτους και των αφεντικών βιντεοσκοπούσαν, έβριζαν και έδερναν όσους βρίσκονταν στην κατάληψη, τη στιγμή που οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες παρέμειναν στον χώρο και υπερασπίστηκαν την πράξη τους, προβάλλοντας δυναμική αντίσταση, φωνάζοντας συνθήματα και απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι συλλαμβάνονταν εκείνη τη στιγμή.

Η απάντηση των μπάτσων ήταν αυτή που είναι πάντα: το ξύλο και τα χημικά, ενώ συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 30 προσαγωγές ,16 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο βράδυ, η συντονιστική συνέλευση της κατειλημμένης πρυτανείας είχε αποφασίσει τη λήξη της κατάληψης σήμερα, μέχρι την ώρα της καλεσμένης φοιτητικής κινητοποίησης, κάτι το οποίο είχε γίνει γνωστό και είχε αναπαραχθεί από τα καθεστωτικά μέσα.

Η εκκένωση της κατειλημμένης πρυτανείας από τους ένστολους δολοφόνους του κράτους, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη λήξη της, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της κατασταλτικής εκστρατείας που έχει εξαπολύσει το κράτος και έχει ως μοναδικό στόχο την τρομοκράτηση των φοιτητών, τη δημιουργία εντυπώσεων και την εμπέδωση της αίσθησης της κρατικής παντοδυναμίας στο σώμα των από τα κάτω.

Αν το κράτος και οι λακέδες του νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν και θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες και τα συμφέροντά μας τότε κάνουν λάθος. Ο αγώνας συνεχίζεται, με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, εκεί που κρίνονται όλα: στους δρόμους και τις γενικές μας συνελεύσεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΟΜΙΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Ελευθεριακό Σχήμα Πανεπιστημίου Πατρών

Update – Φωτογραφίες από την μαζική πορεία φοιτητών στην #Πάτρα μετά την βίαιη εκκένωση της πρυτανείας του ΑΠΘ, ενάντια στην κρατική καταστολή και την αστυνομική βία, με τη συμμετοχή 600 ατόμων. Το μπλοκ του Ελευθεριακού Σχήματος πλαισίωσαν 300 άτομα. #antireport #ΑΠΘ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s