Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση

«Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΕΞΟΔΑ»

ή πώς επελαύνει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός μέσα από την επιβολή της σιδερένιας μπότας του Κράτους

Είναι δυο χρόνια τώρα που μας υποσχέθηκαν πως η κοινωνική πραγματικότητα θα αλλάξει ριζικά, μέσα από την επιβολή μιας νέας κανονικότητας που θα επιδεινώνει τους όρους ζωής για την κοινωνική βάση. Η επικράτηση της ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης πολιτικής διαχείρισης της ΝΔ, σηματοδότησε την έναρξη ενός νέου γύρου λεηλασίας και οξυμένης επίθεσης σε βάρος των φτωχών κοινωνικών στρωμάτων, επαναφέροντας παράλληλα στο προσκήνιο όλο τον εσμό των φασιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων.

Είναι ένας χρόνος τώρα που το ξέσπασμα της πανδημίας και η παράλληλη κοινωνική, οικονομική και υγειονομική κρίση, βοήθησε στην επιτάχυνση της επίθεσης αυτής με όρους που ούτε τα πιο βάρβαρα και σκληρά αντικοινωνικά επιτελεία του κράτους και των αφεντικών δεν είχαν σκεφτεί.

Καταδικάζουν σε θάνατο χιλιάδες συνανθρώπους μας που νόσησαν ή θα νοσήσουν από τον ιό. Δεν παίρνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Αδιαφορούν για την ενίσχυση του ΕΣΥ, απαξιώνουν τα αιτήματα των υγειονομικών, στέλνουν σε δίκες όσους από αυτούς κινητοποιούνται και διεκδικούν.

Λεηλατούν την κοινωνική βάση. Ψηφίζουν στα κρυφά αντεργατικά μέτρα, καταργούν το 8ωρο, στέλνουν χιλιάδες νέους στην ανεργία, επαναφέρουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών.

Απαγορεύουν τις διαδηλώσεις για να περιορίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις, βάζουν εμπόδια στη διεξαγωγή απεργιών και κινητοποιήσεων στους χώρους δουλειάς.

Περνούν αντι-εκπαιδευτικά νομοσχέδια, αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δείχνοντας τους το δρόμο των ιδιωτικών κολλεγίων. Ιδρύουν πανεπιστημιακή αστυνομία, εντατικοποιούν τις σπουδές, εντείνουν τους ταξικούς φραγμούς.

Λεηλατούν τη φύση. Με fast track διαδικασίες ισοπεδώνουν τα βουνά, μπαζώνουν τα ποτάμια, μολύνουν τις θάλασσες για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του ενεργειακού και κατασκευαστικού κεφαλαίου.

Ξεπουλάνε στο μεγάλο κεφάλαιο τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τις υποδομές, το ρεύμα, το νερό, τις εθνικές οδούς, το δημόσιο χώρο, όλο τον κοινωνικό πλούτο.

Συγκαλύπτουν βιαστές, παιδεραστές και κάθε είδους κακοποιητές για να μείνει στην αφάνεια η σαπίλα του εξουσιαστικού και πατριαρχικού οικοδομήματος, για να μη διαταραχθεί η εγγενής στο υπάρχον κοινωνικό σύστημα, συνθήκη της έμφυλης εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Διατάζουν πρωτοφανή λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έχουν ήδη διασφαλίσει την εξαγορά των καθεστωτικών media ταϊζοντας τα με περισσότερα από 40 εκατομμύρια.

Διεξάγουν πολέμους και προετοιμάζουν τους επόμενους. Είναι έτοιμοι να στείλουν την εργατική τάξη στον αλληλοσπαραγμό για να πλουτίσουν οι πολυεθνικές εταιρείες εξόρυξης και να ικανοποιηθούν οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Δολοφονούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μακριά από τη δημοσιότητα όπου αργοπεθαίνουν από τον παγετό, τις αρρώστιες και τις κακουχίες.

Στοιβάζουν τους φυλακισμένους σε υπεράριθμα κελιά εν μέσω πανδημίας χωρίς καμιά φροντίδα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Υποχρεώνουν τους πολιτικούς κρατούμενους σε ένα ιδιότυπο καθεστώς εξαίρεσης, χωρίς δικαιώματα.

Επιβάλλουν τη θανατική ποινή στον απεργό πείνας, αγωνιστή Δημ. Κουφοντίνα επειδή ζήτησε να εφαρμοστεί ο νόμος που το ίδιο το κράτος ψήφισε. Στο πρόσωπο του εκδικούνται όλους τους αγωνιστές της δικαιοσύνης και της ελευθερίας

Προσλαμβάνουν χιλιάδες μπάτσους, δαπανούν εκατομμύρια για να αγοράσουν πολεμικούς και κατασταλτικούς εξοπλισμούς γνωρίζοντας πως το μόνο τους όπλο για να πετύχουν την κοινωνική συναίνεση είναι η βία και η τρομοκρατία.

Εγκαθιδρύουν πολιτικό και ταξικό λοκντάουν. Δεν επιτρέπεται να διαμαρτύρεσαι και να κινητοποιείσαι, παρά μόνο να καταναλώνεις και να εργάζεσαι.

Τσακίζουν τον κόσμο στο ξύλο σε πλατείες, γειτονιές, διαδηλώσεις, σχολές για να επικρατήσει παντού σιγή νεκροταφείου.

Ουρλιάζουν σαν σκυλιά γιατί φοβούνται!

Τη συνειδητοποίηση της κοινής μας μοίρας και τις απεριόριστες δυνατότητες που γεννάει η συλλογική δράση…

Την οργάνωση και τη σύνδεση των αγώνων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές, στις πλατείες και στις γειτονιές…

Την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση εκατομμυρίων προλετάριων, ντόπιων και μεταναστών, γυναικών και αντρών, που μόλις ξεκίνησε και θα τους σαρώσει…

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Εκεί που όλα είναι ανοιχτά. Εκεί που κρίνεται το δίκιο!

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες – σύντροφοι


Ενάντια στην κρατική διαχείριση της πανδημίας, τη φτώχεια, την περιστολή των ελευθεριών, την καταστολή και την τρομοκρατία…

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

για ζωή, υγεία, ελευθερία, αξιοπρέπεια

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ

Σάββατο 13 Μάρτη, 12μ. πλ. Γεωργίου

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος» & συντρόφισσες – σύντροφοι

Πάτρα, 12 Μάρτη 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s