ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ – ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…

ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ: ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΡΟΦΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΣΤΕΓΑΣΗ

Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται με κάθε τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και ενδιαφέρεται μόνο για την μεγιστοποίηση των κερδών των αφεντικών. Το μόνο ζητούμενο για τους κυρίαρχους είναι η διάσωση της οικονομίας και η «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα». Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας παρά μόνο φτωχά επικοινωνιακά τρικ και φτωχά ιδεολογήματα περί ατομικής ευθύνης.

Αφού επί 11 μήνες δεν έλαβε κανένα ουσιαστικό σχέδιο πρόληψης και προστασίας της κοινωνίας από τις φονικές επιπτώσεις της πανδημίας, η κυβέρνηση επέβαλε νέο lockdown, ρίχνοντας το φταίξιμο και το αντίτιμο που το συνοδεύει στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, για να δικαιολογήσει τη δική της αδράνεια και για να προετοιμάσει έναν ακόμα γύρο λεηλασίας για τη διάσωση της οικονομίας και την «επιστροφή στην καπιταλιστική κανονικότητα».

Η δολοφονική πολιτική του κράτους δεν περιλαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την στήριξη του ΕΣΥ και για την ανακοπή της εξάπλωσης της πανδημίας καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα δεν πραγματοποιήθηκαν προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, δεν δημιουργήθηκαν νέα νοσοκομεία και νέες Μονάδες Εντατικής θεραπείας, δεν ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της υγείας για παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας. Σήμερα, που η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο με 100 και πλέον νεκρούς καθημερινά, η κυβέρνηση συνεχίζει να ολιγωρεί μπροστά στην επιτακτική ανάγκη επίταξης όλων των ιδιωτικών μονάδων υγείας, παζαρεύοντας με τους κλινικάρχες τις τύχες και τις ζωές εκατοντάδων συνανθρώπων μας καθημερινά.

Την ίδια ώρα, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι εκτεθειμένη στην μετάδοση του ιού, υποχρεωμένη να στοιβάζεται στους χώρους εργασίας χωρίς κανένα μέτρο, να ποδοπατιέται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να αφήνεται χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ όσοι αναγκαστικά έχασαν τις δουλειές τους λόγω του lockdown, ζουν με υποσχέσεις καταβολής των πενιχρών επιδομάτων σε ένα μήνα, επιδόματα τα οποία θα κληθούν να επιστρέψουν πίσω διπλά και τρίδιπλα στην επόμενη φάση της «ανάκαμψης».

Παράλληλα, προσλαμβάνονται χιλιάδες μπάτσοι για να επιβάλουν τις κρατικές πολιτικές, αγοράζεται πολεμικός εξοπλισμός δισεκατομμυρίων για να επιβεβαιωθεί εκ νέου η υποταγή στο άρμα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, επιδοτούνται με εκατοντάδες εκατομμύρια τα κυβερνητικά φερέφωνα των ΜΜΕ και ιδιωτικές εταιρείες – κολοσσοί (όπως η  Aegean), εγκαινιάζονται οι «μεγάλοι περίπατοι» με φιέστες εκατομμυρίων. Την ίδια στιγμή στοχοποιούνται ως υγειονομικές βόμβες οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και κάθε είδους κινητοποίηση με αποκορύφωμα το κατασταλτικό όργιο που επιδόθηκε η κυβέρνηση στις πορείες για τη 17η Νοέμβρη πανελλαδικά.

Το μόνο «δικαίωμα» που αναγνωρίζουν το κράτος και τα αφεντικά για την κοινωνική βάση, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, είναι αυτό της παραγωγής και της κατανάλωσης, ενώ ταυτόχρονα αξιοποιούν την κρίση αυτή ως ευκαιρία για να προχωρήσουν τα αντικοινωνικά τους σχέδια.

Πέρασαν το νομοσχέδιο ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τη νομοθέτηση της 10ωρης δουλειάς, με απλήρωτες υπερωρίες που υποτίθεται ότι θα «ισοφαρίζονται» αργότερα με κάποια μείωση ωρών ή κάποια ρεπό, μεγάλη αύξηση των νόμιμων υπερωριών, επέκταση της δουλειάς και την Κυριακή, με προσθήκη επιχειρήσεων και εργασιών στη σχετική λίστα, μέτρα και ρυθμίσεις που χτυπούν τη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση ποινικοποιώντας επί της ουσίας το συνδικαλισμό, φέρνουν νέα εμπόδια στην απεργία, ναρκοθετούν τις συλλογικές διαδικασίες και τις Γενικές Συνελεύσεις των συνδικάτων και επιβάλλουν «ηλεκτρονική ψήφο».

Πέρασαν το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, κατοχυρώνει το όριο φοίτησης, εντατικοποιεί ακόμα περισσότερο τις σπουδές και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς.

Είχε προηγηθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας που άνοιξε το δρόμο για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις πρώτης κατοικίας ορίζοντας συνάμα και ως μάξιμουμ εισόδημα για έναν άνθρωπο ανεξαρτήτων υποχρεώσεων, κόστους ζωής, οικογενειακής κατάστασης τα 15.000 το χρόνο, ενώ τέλος ανοίγει το δρόμο για μη καταβολή αποζημίωσης απόλυσης σε εργαζόμενους εταιρειών που κάνουν χρήση των διατάξεων του νομοσχεδίου.

Στην προηγούμενη περίοδο, πέρασαν το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις για να «βάλουν στη γωνία» τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις την ώρα που θα ξεδιπλώνουν τη σαρωτική τους επίθεση. Σήμερα, τσακίζουν ακόμα περισσότερο τα όποια δικαιώματα παρείχαν μια σχετική αξιοπρέπεια στην εργατική τάξη και έδιναν δυνατότητες διεκδίκησης.

Απέναντι σε όλους αυτούς τους εγκληματικούς σχεδιασμούς, το κοινωνικό και ταξικό κίνημα οφείλει να ανασυνταχθεί ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν λόγω της επικινδυνότητας του ιού, αλλά και τις υποκειμενικές που μεθοδικά καλλιεργεί και εισάγει το κράτος αποσκοπώντας στην καταστολή των αντιστάσεων και τον έλεγχο του πληθυσμού. Τηρώντας όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας του κοινωνικού συνόλου και με κύριο μέλημα την υπεράσπιση της ζωής όλων μας απέναντι στη θανατοπολιτική του κράτους και των αφεντικών, να επιχειρήσουμε να βγούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα. Να συναντηθούμε ξανά εκεί που κρίνεται το δίκιο, η ζωή και η ελευθερία. Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες που προσκυνάνε τις επιταγές του κράτους και των αφεντικών και ξεπουλάνε τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Σήμερα, εν μέσω μια πρωτοφανούς συγκυρίας όπου το κράτος προετοιμάζει μια ακόμα ανηλεή επίθεση στα κοινωνικά κεκτημένα με πρόσχημα την κρίση του κορωνοϊού, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, με βασικό μέλημά την ευμάρεια και την εξυπηρέτηση της κοινωνίας και όχι μίας κάστας ισχυρών, που οδηγούν την ανθρωπότητα στην δυστοπία του θανάτου, της εξαθλίωσης και του ελέγχου.

Κάτω τα χέρια από τις θέσεις εργασίας και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Καμία απόλυση, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Ούτε σκέψη για απαγόρευση απεργιών και συνδικαλισμού. Την κρίση του κορωνοϊού να την πληρώσουν τα αφεντικά.

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας. Άμεση και χωρίς όρους μαζική πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων και παροχή όλων των απαιτούμενων πόρων και μέσων, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού σε περίθαλψη. Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλο το προσωπικό υγεία καθώς και πρόνοια για να μην οδηγηθούν στην απόλυτη εξάντληση και σε σοβαρούς κινδύνους και για τη δική τους υγεία.

Οργάνωση στη βάση – Κοινωνική αυτοάμυνα – Ταξική αντεπίθεση!

Απεργίες – Διαδηλώσεις – Συγκρούσεις

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Πάτρα, Φλεβάρης 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s