ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Εδώ και αρκετούς πλέον μήνες βρισκόμαστε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης υγειονομικής, ανθρωπιστικής και κοινωνικής κρίσης, όπου η εξάπλωση της πανδημίας του covid-19 αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την εγκληματική φύση του κράτους και του καπιταλισμού.


Μέχρι και σήμερα, το κράτος δεν έχει πάρει κανένα μέτρο που να σχετίζεται πραγματικά με την αντιμετώπιση του ιού, μέτρα που περνάνε καταρχήν μέσα από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ενός συστήματος που το κράτος και το κεφάλαιο επιχείρησαν για χρόνια να διαλύσουν μέσω της υποχρηματοδότησης, των απολύσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, των περικοπών σε εξοπλισμούς και του κλεισίματος νοσοκομείων.
Αντ’ αυτού, οι πολιτικοί διαχειριστές επιχειρούν μέσω των ΜΜΕ, με τη ρητορική περί ατομικής ευθύνης, να μεταβιβάσουν την πλήρη ευθύνη για τα κρούσματα και τα θύματα σε εμάς, στους από τα κάτω αυτού του κόσμου, ξεπλένοντας τις κυβερνήσεις και τα κράτη από τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Ταυτόχρονα, για όποιον επιχειρεί να αντισταθεί στην επιβολή της σύγχρονης δυστοπίας του κράτους, στοχοποιείται και καταστέλλεται βίαια.
Στις φυλακές, ισχύουν ακραίες συνθήκες συνωστισμού σε ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα και συμφόρησης που παραβιάζουν ακόμα και τους ίδιους τους νόμους του σάπιου συστήματος εξουσίας και καταπίεσης. Σήμερα, τα κρούσματα σε όλες τις φυλακές της Ελλάδας είναι εκατοντάδες, γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να δημιουργηθούν εκατόμβες νεκρών κρατούμενων. Στις φυλακές των Διαβατών ήδη 3 κρατούμενοι έχουν χάσει την ζωή τους. Όπου εμφανίζονται κρούσματα σε φυλακές το μοναδικό μέτρο που εφαρμόζεται είναι αυτό της απομόνωσης των κρουσμάτων σε θαλάμους στοιβαγμένους ο ένας πάνω στον άλλο και χωρίς καμία απολύτως υγειονομική φροντίδα. Στις φυλακές της Λάρισας, εκατοντάδες κρατούμενοι διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό ύστερα από δική τους κινητοποίηση με την οποία απαίτησαν να υποβληθούν σε μαζικά τεστ. Ανάμεσα τους και ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος, κρατούμενος που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και βιώνει στην πράξη την κρατική αναλγησία. Η διαχείριση του covid-19 μέσα στις φυλακές είναι ένα κρατικό έγκλημα σε εξέλιξη.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / ΑΠΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s