Σήμερα, Τρίτη 17 Νοέμβρη, στην Πάτρα, σύντροφοι και συντρόφισσες, αγωνιστές και αγωνίστριες βρέθηκαν για τρίτη μέρα στο Παράρτημα, χώρο εξέγερσης το ’73 στην Πάτρα.

Το μεσημέρι, γύρω στις 12:30 μ.μ., όλων των ειδών οι μπάτσοι από όλη την περιφέρεια μαζεύτηκαν και εγκλώβισαν τους συντρόφους στο χώρο του Παραρτήματος. Σε όλη την πόλη επικράτησε αστυνομοκρατία, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές με ασφαλίτες να σταματούν και να προσαγαγουν κόσμο παντού μέχρι τώρα.

Μετά τις 17:00, ώρα που υπήρχε καλεσμένη διαδήλωση, άρχισε να μαζεύεται κόσμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για τη διαδήλωση ενόψει της 17ης Νοέμβρη και να επιχειρεί να προσεγγίσει το περικυκλωμένο Παράρτημα. Ο συγκεντρωμένος κόσμος χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ με ρίψεις κρότου λάμψης ενώ ακολούθησαν συγκρούσεις. Έγιναν επιπλέον προσαγωγές κόσμου που προσπαθούσε να προσεγγίσει.

Τώρα, εδώ και 8 ώρες περίπου 40-50 σύντροφοι και συντρόφισσες κρατάνε και περιφρουρούν τον χώρο του Παραρτήματος στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και μήνυμα αγώνα σε όσους αγωνίζονται.

Αγωνιστές και αγωνίστριες σε όλη την Ελλάδα έπραξαν το δίκαιο, κατέβηκαν στο δρόμο του αγώνα κόντρα στην κρατική τρομοκρατία, κόντρα στις κρατικές απαγορεύσεις υπερασπιζόμενοι την μνήμη, τους νεκρούς τους, την ίδια την ιστορία και την ύπαρξη τους.


Εν μέσω πανδημίας και εξάπλωσης του ιού αναδεικνύεται περίτρανα με κάθε τρόπο η εγκληματική, παρασιτική και αντικοινωνική φύση του κράτους, το οποίο αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή και την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι να καταστείλει και να καθυποτάξει την κοινωνική βάση και όσους αντιστέκονται.

47 χρόνια μετά, οι εμπειρίες, τα διδάγματα, το πνεύμα της εξέγερσης, του αγώνα, της αλληλεγγύης της αντίστασης, της σύγκρουσης, της δυναμικής πρωτοβουλίας και δράσης σπάνε το φόβο, τη σιωπή και την υποταγή.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ – ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s