Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοέμβρη οι δυνάμεις καταστολής της ολοκληρωτικής δημοκρατίας (ΜΑΤ, Ομάδα Δράση, ασφαλίτες) εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και συνέλαβαν ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών που βρίσκονταν εντός του χώρου και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, συλλογικότητες, συνελεύσεις και διάφοροι αγωνιστές και αγωνίστριες είχαν παρεμβεί στο χώρο του Πολυτεχνείου απευθύνοντας ανοιχτό κοινωνικό κάλεσμα για στήριξη της παρέμβασής τους και για σπάσιμο των απαγορεύσεων του λοκ ντάουν ως ένα αγωνιστικό σινιάλο πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κράτους και της απαγόρευσης τόσο της κυκλοφορίας όσο και ενάντια στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου.

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως το κράτος επιβάλλει μια σειρά αντικοινωνικών μέτρων σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση αλλά και ενάντια στην ζωή μας την ίδια. Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση με καταστολή, πειθάρχηση, έλεγχο, ΜΑΤ και εισαγγελείς, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων στους καναλάρχες.

Την ίδια αυτή περίοδο που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας νοσούν ή ακόμα χειρότερα πεθαίνουν λόγω της πανδημίας, την περίοδο που στη Θεσσαλονίκη έχουν εξαντληθεί οι κλίνες ΜΕΘ, την περίοδο που στις φυλακές στα Διαβατά τα κρούσματα έχουν ανέβει σε τριψήφιο αριθμό, την ίδια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία χειμάζεται από την αναστολή της εργασίας της, το κράτος το μόνο που έχει να προσφέρει, γιατί αυτή είναι η φύση του, είναι η καταστολ,ή επιχειρώντας να τσακίσει τις αγωνιστικές φωνές και αντιστάσεις. Επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία του χωρίς να ενδιαφέρεται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών που ειναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της δικής του εγκληματικής φύσης και τακτικής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΈΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Αναρχικοί/αναρχικές, συντρόφισσες/σύντροφοι


Update: Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν και χτύπησαν συντρόφους που βρίσκονταν στην οδό Γούναρη και επιχειρούσαν να προσεγγίσουν συγκροτημένα το κέντρο της Πάτρας, το οποίο για μια ακόμα μέρα είχε καταληφθεί από αστυνομικές δυνάμεις. Έγιναν περίπου 30 προσαγωγές. Όλοι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή προστίμου “άσκοπης μετακίνησης” στους περισσότερους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s