Ενημέρωση για τη χθεσινή κινητοποίηση στον Τύμπανο από την Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα

Η καρδιά του κινήματος για ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ενάντια στη λεηλασία, την καταστροφή των ΑΓΡΑΦΩΝ και την καταστροφική καπιταλιστική ανάπτυξη, κτύπησε σήμερα (18/10) στη θέση «Αέρας – Αφεντικό», των δήμων Μουζακίου και Αργιθέας (γνωστό και ως «αιολικό Τυμπάνου»).

Η “ΔΕΗ – ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε” ξεκίνησε εργασίες κατασκευής συνοδών έργων βιομηχανικής εγκατάστασης παραγωγής αιολικής ενέργειας, υποσταθμού μέσης τάσης στη θέση «Διάσελο – Προφήτης Ηλίας» (ή «Σταυρός»), μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν, το δυτικό τμήμα του θεσσαλικού κάμπου, την Καρδίτσα και τα γύρω χωριά, τις ορεινές περιοχές των Αγράφων και της Αργιθέας.

Από την πλευρά μας, ένα έχουμε να πούμε. Είμαστε και θα παραμείνουμε δύο κόσμοι σε σύγκρουση. Από τη μία είναι το κράτος, οι επενδυτές και οι λακέδες του, που σαν άλλοι κλεπταποδόχοι, το μόνο που έχουν να υποσχεθούν είναι τη λεηλασία, την καταστροφή, την εξαθλίωση και τον θάνατο και από την άλλη, είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ. Ο κόσμος της αντίστασης. Εμείς, που έχουμε δώσει όρκο να σηκωθούμε μέσα από τις λάσπες που μας βύθισαν και να υπερασπιστούμε τη γη μας. Εμείς, που μας βρήκαν και θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Εμείς που θα μετατρέψουμε τον πόνο, την απογοήτευση και την απόγνωση σε πείσμα, οργή, μαζικό, μαχητικό και αδιάλλακτο αγώνα. Εμείς, που θα επαγρυπνούμε και θα είμαστε εκεί για να μπλοκάρουμε κάθε εργασία. Εμείς, που συνεχώς θα βρίσκουμε και άλλους και όλοι μαζί απ’ άκρη σ’ άκρη, θα αγωνιζόμαστε για ζωή και αξιοπρέπεια, για γη και ελευθερία. Εμείς, που από τη δική μας πλευρά θα σταθούμε πλάι-πλάι και με μια υψωμένη γροθιά και ένα βλέμμα αλληλεγγύης, θα φωνάξουμε δυνατά.

ΑΓΡΑΦΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ – ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΑΤΗΤΑ.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ – ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s