Πανό αλληλεγγύης στους ιθαγενείς Νάσα (οδός Γεροκωστοπούλου, Πάτρα)

Αλληλεγγύη στους ιθαγενείς ΝΑΣΑ στην Κολομβία που αγωνίζονται για την “απελευθέρωση της Μητέρας Γης” 

 La Liberación no está sola

Σύντροφοι στην Κολομβία μας ενημέρωσαν με μήνυμα που μας έστειλαν πως η κατάσταση για το κίνημα, και ειδικά για το κίνημα της απελευθέρωσης της Μητέρας Γης, είναι πολύ περίπλοκη. Η αγροτική βιομηχανία και το κράτος έχουν κηρύξει πόλεμο, ακόμα σκληρότερο πόλεμο, στους ιθαγενείς Νάσα που από το 2014 έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία που ονομάζουν Απελευθέρωση της Μητέρας Γης και η οποία περιλαμβάνει δράσεις ανακατάληψης εδαφών από τις ιδιωτικές εταιρίες.

Οι Νάσα πολεμάνε με πέτρες και ξύλα τους μπράβους των εταιριών, την αστυνομία και το στρατό εισβάλλοντας σε φυτείες των γαιοκτημόνων, καταστρέφοντας τις μονοκαλλιέργειες και καλλιεργώντας τρόφιμα. Ωστόσο, παρά τις επιθέσεις που δέχονται, συνεχίζουν τον αγώνα, δεν σταματάνε.

Αφίσα αλληλεγγύης στους ιθαγενείς Νάσα. Κυκλοφόρησε το Μάη του του 2020

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Υπάρχουν διαρκώς απειλές και αυτές τις μέρες προσφέρουν χρηματική αμοιβή για τη δολοφονία των αγωνιστών του κινήματος για την απελευθέρωση της Μητέρας Γης.

Φροντίζουμε τους εαυτούς μας στην περιοχή και γνωστοποιούμε τι συμβαίνει για να λάβουμε υποστήριξη. Ένας από τους τρόπους είναι με την υπογραφή ενός μηνύματος αλληλεγγύης στον παρακάτω σύνδεσμο. Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό η Εξουσία (κράτος, παραστρατιωτικές ομάδες, γαιοκτήμονες και μπράβοι) στην Κολομβία να γνωρίζει ότι η απελευθέρωση της Μητέρας Γης δεν είναι μόνη».

https://www.change.org/SolidaridadPLMT

Οι σύντροφοι έχουν επίσης  δημιουργήσει μια ηχητική ενημέρωση στα Αγγλικά από την οποία μπορεί κανείς να ενημερωθεί αναλυτικότερα για την κατάσταση που επικρατεί:

https://liberaciondelamadretierra.org/en/audio-amidst-the-attacks-the-liberation-of- mother-earth-pronounced/

Επίσης, διοργανώνουν μια εκστρατεία για να σταλούν ανακοινώσεις και μηνύματα αλληλεγγύης από διάφορα μέρη του κόσμου, επειδή η Asocaña, η ένωση αγροτικών επιχειρήσεων, η Ingenio Incauca (βιομηχανία εκμετάλλευσης των προϊόντων ζαχαροκάλαμου), η κυβέρνηση και το δεξιό κογκρέσο θεωρούν την απελευθέρωση ως μια περιορισμένη διαδικασία που έχει μόνο την υποστήριξη του ιθαγενούς κινήματος. Δεν γνωρίζουν τη δύναμη που υπάρχει σε διεθνές επίπεδο, τις συντροφικές σχέσεις που υπάρχουν. Είναι σημαντικό αυτές να φανούν τώρα.

«Σας ευχόμαστε να έχετε πολλή δύναμη και σοφία για να προχωρήσετε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όπου το το τέρας διαχειρίζεται τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η απελευθέρωση της Μητέρας Γης δεν είναι σε καραντίνα!»

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν και εδώ 

Από την πλευρά μας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα των απελευθερωτών της Μητέρας Γης στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα που κάνουν απέναντι στις δολοφονικές επιθέσεις του κολομβιανού κράτους, των παραστρατιωτικών ομάδων και των μπράβων των γαιοκτημόνων.

Από την Βόρεια Κάουκα μέχρι τη Χιλή, το Μεξικό και την Ελλάδα οι αντιστάσεις και οι αγώνες για ζωή, γη και ελευθερία παραμένουν ζωντανές

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” / ΑΠΟ

ipposd.wordpress.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s