ΚΑΜΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ, ΤΑ ΔΑΣΗ, ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από την αναρχική ομάδα “δυσήνιος ιππος”, συντρόφους-ισσες και την “πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις εξορύξεις” έξω από το ξενοδοχείο Βυζαντινό, στο κέντρο της Πάτρας, ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Εκεί, το 2ήμερο 23 & 24 Οκτώβρη, διεξαγόταν η 3η Συνάντηση των Δικαιούχων του ευρωπαϊκού έργου HarmoNIA σχετικά με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Αδριατικη και το Ιόνιο και τη διαχείριση της ρύπανσης που θα επιφέρουν. Ανάμεσα στα διάφορα ευρωπαιϊκά κράτη και πανεπιστήμια που συμμετείχαν, κεντρικοί ομιλητές ήταν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. (ΕΛΠΕ), η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, Εκπρόσωποι Τεχνικών Επιμελητηρίων και Δημόσιων Υπηρεσιών εμπλεκομένων με το περιβάλλον.

Στις μέρες μας, ο γιγαντιαίος σχεδιασμός του ελληνικού κράτους για τη λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ντόπιων και παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών ελίτ, και των ενεργειακών αναγκών του χρεοκοπημένου κρατικού–καπιταλιστικού τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας θα επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες στα φυσικά οικοσυστήματα και στη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των ανθρώπων στους τόπους τους.

Η βιομηχανία της ενέργειας και η μετατροπή ενός τόπου σε πεδίο παραγωγής υδρογονανθράκων, έχει να υποσχεθεί μόνο τη μόλυνση και ρύπανση της γης, του νερού και του αέρα, την επίταση των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων και τη διακινδύνευση των κοινωνιών εξαιτίας διακρατικών πολεμικών συγκρούσεων.

Απέναντι σε αυτήν τη συνθήκη απαιτείται μια συνολική κοινωνική αφύπνιση, το ξεπέρασμα της ανάθεσης, της διαμεσολάβησης και της αδράνειας, το δυνάμωμα των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, η συγκρότηση πλατιών, αυτοοργανωμένων, αντιθεσμικών μετώπων αντίστασης και η δημιουργία αναχωμάτων σε κάθε σημείο που εκδηλώνεται η κρατική και καπιταλιστική επιθετικότητα.

Από τον Αχελώο, τα Άγραφα και τις Σκουριές μέχρι την Κρήτη, τον Πατραϊκό και το Ιόνιο …και όπου αλλού εκδηλώνεται η κρατική- καπιταλιστική επιθετικότητα…

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s