Το πτυελοδοχείο του Μπακούνιν το χυτο…

Ο Σαν Μικελε, ο Τζιουλιο Μανιερι και το Αντι-αναρχικο Συνεδριο της Ρωμης (1898)
Νεα έκδοση απο τις ελευθεριακες εκδόσεις Ναυτίλος της Θεσσαλονίκης | Πρώτη διανομη στην Αθήνα στο 2ο ελευθεριακο φεστιβάλ κοινωνικής, ταξικής & διεθνιστικης αλληλεγγύης που θα λαβει χώρα στο τμήμα ΜΙΘΕ στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου 4-5-6 Ιούλη.
Είναι λοιπόν το πτώμα του μαρξισμού-λενινισμού που θάφτηκε κάτω από τόνους ερειπίων της Σοβιετικής Αυτοκρατορίας. Αντιθέτως κάθε φορά που καταδυόμαστε στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας έξω από την Σαντ Αλβίσε, εκεί που έπνιξε το σκηνοθετικό χέρι τον αναρχικό αγωνιστή, αντί να βρούμε το άψυχο κορμί του επαναστατικού αναρχισμού ανακαλύπτουμε έναν βυθό από αστέρια σε ένα ολόκληρο σύμπαν αντίστασης. 
Η σκυτάλη του παθιασμένου αγώνα δεν χαρίστηκε σε κανένα κόμμα σε καμιά δήθεν ανώτερη επιστημονικοφανή αυθεντία. Οι αγώνες συνεχίστηκαν από τους αγρότες στην Ανδαλουσία, από τους φοιτητές στο Παρίσι και τη Ρώμη, από τους εργάτες στο Τορίνο και συνεχίζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, όπου οι άνθρωποι παλεύουν για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, χωρίς αφεντικά,παπά και κομματικούς ηγέτες. Όπου σηκώνονται οι μαυροκόκκινες, συνεχίζει να ζει το ίδιο όραμα και αυτή είναι η μόνη διαχρονική στιγμή αυτής της ταινίας. Κι αυτή είναι η εκδίκηση του Τζιούλιο Μανιέρι.”
[…]Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε τους αγώνες ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης, στα κράτη που τελούν υπό διαρκή έκτακτη ανάγκη, εφαρμόζοντας στην πράξη τη δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και φτύνουμε με οργή στο πτυελοδοχείο των παλιών συντρόφων, όχι εξαιτίας κάποιας ματαιότητας ότι οι τωρινοί καιροί δεν μας αναγνωρίζουν και δεν μας εμπιστεύονται, αλλά ως υπόσχεση μάχης ενάντια σε έναν χρεοκοπημένο κόσμο αδικίας, ανισότητας, βαρβαρότητας και φτώχειας που θα αφήσει το ιστορικό προσκήνιο μαζί με όλους τους κρετίνους που τον επέβαλαν.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s