Κείμενο που μοιράζεται σε σχολεία και φροντιστήρια της Πάτρας για την Αναρχική Καμπάνια Διεθνιστικής Αλληλεγγύης

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

«Δεν είναι δυνατόν με τη διαρκή βελτίωση των όπλων του πολέμου και συγκεντρώνοντας το μυαλό και τη θέληση όλων στην καλύτερη οργάνωση της στρατιωτικής μηχανής, οι άνθρωποι να εργάζονται για την ειρήνη»

«Ο ρόλος των Αναρχικών στην παρούσα τραγωδία, όποιος κι αν είναι ο τόπος ή η κατάσταση στην οποία βρίσκονται, είναι να συνεχίσουν να διακηρύττουν ότι υπάρχει μόνο ένας απελευθερωτικός πόλεμος: αυτός που σε όλες τις χώρες διεξάγεται από τους καταπιεσμένους ενάντια στους καταπιεστές τους, από τους εκμεταλλευόμενους ενάντια στους εκμεταλλευτές τους. Εμείς έχουμε να πείσουμε τους σκλάβους να επαναστατήσουν ενάντια στους αφέντες τους».

Διεθνές Αναρχικό Μανιφέστο ενάντια στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο, 1915

 

  1. Αναμφισβήτητα, η εποχή που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την αποσάρθρωση, την χρεοκοπία και την συνολική κρίση του παγκόσμιου κρατικού και καπιταλιστικού συστήματος. Η οικονομία καταρρέει, το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται και οι ανταγωνισμοί μεταξύ των κρατών και των οικονομικών ελίτ εντείνονται συνεχώς. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που σκιαγραφείται, εμφανίζεται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο της απειλής και της γενίκευσης του πολέμου.
  1. Το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα στηρίζεται εν τη γενέσει του στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και χαρακτηρίζεται από την συγκέντρωση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας στα χέρια λίγων προνομιούχων.
  1. Σε εποχές κρίσης του συστήματος, όπως η σημερινή, τα ισχυρά πολιτικο-οικονομικά κέντρα εξαπολύουν μια ανηλεή επίθεση εναντίον των λαών προκειμένου να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιστρέψουν να διατηρήσουν την εξουσία τους, να αυξήσουν τα κέρδη τους, να ελέγξουν πληθυσμούς και περιοχές και να δημιουργήσουν σφαίρες επιρροής στις οποίες θα μπορούν να εφαρμόζουν τους σχεδιασμούς τους. Η επίθεση αυτή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πολεμικές επιχειρήσεις, επιβολή καθεστώτων σε διάφορες περιοχές, όξυνση των εθνικισμών, έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, λεηλασία του περιβάλλοντος και τεράστιο αριθμό ανθρώπινων απωλειών. Φυσικά, πρωταρχική θέση στην ατζέντα των ισχυρών εξουσιαστικών κέντρων έχει η καθυπόταξη των από τα κάτω και η φίμωση όσων αντιστέκονται στα σχέδιά τους. Έτσι, διαμορφώνουν συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, φτώχειας, εξαθλίωσης και έντονης καταστολής των κοινωνικών αντιστάσεων, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν την κοινωνία σε μια παθητική κατάσταση.
  1. Στην παρούσα ιστορική φάση διαμορφώνονται διαφορετικά ενδοεξουσιαστικά μπλοκ που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη διατήρηση των συμφερόντων τους και την εξάπλωση της επιρροής τους διεθνώς σε πολιτικό, οικονομικό και γεωπολιτικό επίπεδο. Το ελληνικό κράτος, φυσικά, δεν μένει αμέτοχο στον ανταγωνισμό αυτόν καθώς είναι προσδεμένο στο Ευρωατλαντικό άρμα, στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχει το κράτος των Η.Π.Α. Συγκεκριμένα, στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν και αναβαθμίζονται συνεχώς, φανερώνοντας έτσι με τον πιό ξεκάθαρο τρόπο τα σχέδια για γενίκευση του πολέμου. Μάλιστα, από τη βάση της Σούδας στα Χανιά απογειώνονται αεροπλάνα του ΝΑΤΟ και βομβαρδίζουν άνδρες, γυναίκες και παιδιά στη Μέση Ανατολή στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας», μιάς τρομοκρατίας που έχουν εκθρέψει οι πολιτικο-οικονομικές ελίτ και τώρα επικαλούνται ότι καταπολεμούν.
  1. Από τη μεριά μας, ως αναρχικοί, θεωρούμε ότι ο πόλεμος είναι η αναπόφευκτη και μοιραία κατάληξη μιας κοινωνίας που είναι δομημένη πάνω σε εξουσιαστική βάση και στις άγριες ταξικές διακρίσεις. Αντιλαμβανόμαστε ότι η προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των εκατομμυρίων θανάτων θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα. Αναγνωρίζουμε, ότι οι πόλεμοι γίνονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ισχυρών αυτού του κόσμου, οι οποίοι μετατρέπουν τη γη σε σφαγείο, αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο πέρα απο τα κέρδη τους και την άυξηση της εξουσίας και της δύναμής τους. Έτσι, οι απο τα κάτω αυτού του κόσμου, δεν είναι δυνατόν να έχουν κανένα όφελος από τη γενίκευση του πολέμου και οφείλουν να αντισταθούν με κάθε τρόπο σε αυτόν.
  1. Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να συνδεθούμε με τους αγωνιζόμενους διεθνώς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κοινή επίθεση που δεχόμαστε. Η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ειρήνης, χωρίς εκμετάλλευση και πολέμους. Ο κόσμος της εξουσίας κινδυνεύει μόνο από την φλόγα των αγώνων ανά τον κόσμο.

 

Απέναντι στην δυστοπία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, αντιπαραθέτουμε την ελευθεριακή κοινωνία, που οργανώνεται μέσα από τα ομόσπονδα κοινωνικά συμβούλια “για την Ελευθερία του καθενός και την Ισότητα όλων”.

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ – ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΑΠΡΙΛΗ, 12μ. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
 

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΑΡΑΞΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΠΡΙΛΗ
Προσυγκέντρωση στις 12μ. στην πλ. Τριών Συμμάχων στην Πάτρα

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»/ΑΠΟ και συντρόφισσες-σύντροφοι

Eπικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s