Ενημέρωση και φωτογραφίες από την συμμετοχή μας στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Πάτρα, 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ-ΦΑΣΙΣΜΟ

Αυτοί που ευθύνονται για το ότι ο πόλεμος με το φασισμό είναι τόσο μακροχρόνιος είναι αυτοί που κατά καιρούς του πρσφέρουν ειρήνη

Το απόγευμα της Τρίτης 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα η αντιφασιστική διαδήλωση για τα 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου όπου μοιράστηκε η σχετική ανακοίνωση της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης καθώς και το τελευταίο έντυπο του ‘”Γη και Ελευθερία’”. Η πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ήταν αρκετά μαζική, ενώ στο αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε ύστερα από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας ‘’δυσήνιος ίππος’’ και συντρόφων-συντροφισσών, στο πλαίσιο κατά τόπους καλεσμάτων  της Α.Π.Ο., συμμετείχαν περίπου 70 άτομα. Το κεντρικό πανό έγραφε “5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ”.

Κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης πραγματοποιήσαμε μια συμβολική επίθεση στα γραφεία της “Ελληνικής Λύσης”, μιας νέας ακροδεξιάς γκρούπας του Κυριάκου Βελόπουλου, γνωστού φασίστα τηλεπαρουσιαστή, παλιού βουλευτή του ΛΑΟΣ και αρχηγίσκου του κρυφοχρυσαυγίτικου «διαύλου ελλήνων» που στο παρελθόν έχει δημόσια προτείνει να πυροβολούνται οι μετανάστες. Το τελευταίο διάστημα, η συγκεκριμένη παράταξη επιχειρεί να εμφανιστεί σε διάφορες πόλεις, με κύριες αναφορές στην αντιμεταναστευτική πολιτική, στις ένοπλες δυνάμεις, στην εκκλησία και στο τρίπτυχο “Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια’’. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το σπάσιμο της πρόσοψης των γραφείων καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών στο εσωτερικό τους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κίνδυνος πυρκαγιάς όπως αναφέρουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ.  Η προσπάθεια της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ και οποιασδήποτε άλλης ακροδεξιας-εθνικιστικής-φασιστικής ομάδας να κερδίσει χώρο στο δημόσιο πεδίο -με αφορμή και την ανακίνηση του λεγόμενου “μακεδονικού ζητήματος” θα πέσει στο κενό. Ήδη, το αναρχικό και αντιφασιστικό κίνημα έστειλε ένα πρώτο σαφές μήνυμα σχετικά με την αντιμετώπιση που θα έχει αυτή η νέα ακροδεξία ομάδα. Από την επίθεση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφεία της και από το μπλοκάρισμα των εγκαινίων των γραφείων από περίπου 35 αναρχικούς και αναρχικές, έγινε φανερό ότι η παρουσία τους δεν θα γίνει ανεκτή και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την επιβολή του κοινωνικού εκφασισμού αφήνοντας τις πόλεις μας να γίνουν ορμητήρια για τη διάχυση του μίσους και του ρατσισμού στην κοινωνία.

Σήμερα, όπου η ακροδεξιά και φασιστική πτυχή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, η πιο ακραία έκφανση του εκμεταλλευτικού συμπλέγματος κράτους και κεφαλαίου διευρύνεται στο πλαίσιο της «Ευρώπης-Φρούριο», η απομόνωση των φασιστών και η σύγκρουση μαζί τους σε κάθε σημείο του κοινωνικού πεδίου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Από τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη μέχρι τα Βαλκάνια, η εμφάνιση των φασιστών στους δρόμους, η απροκάλυπτη συσχέτισή τους με το βαθύ κράτος και η χρησιμότητά τους στην επιβολή των καθεστωτικών επιλογών κάνουν ακόμα πιο ορατή και επιβεβλημένη την αναγκαιότητα εγρήγορσης απέναντι στις παρακρατικές φασιστικές ομάδες. Την αναγκαιότητα της οργάνωσης του αγώνα και της συγκρότησης πολιτικών, κοινωνικών και ταξικών μετώπων πάλης σε μία αντιπαράθεση που η έκβασή της θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των αγώνων ενάντια στην επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτέμβρη 2013 στο Κερατσίνι.

Δεν ξεχνάμε τις εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και μεταναστών. Ούτε τις δεκάδες θρασύδειλες επιθέσεις σε καταλήψεις, σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στην κατάληψη παλιού νεκροτομείου στην Αλεξ/πολη που πρόσφατα δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από φασίστες.

Από τα διεθνιστικά και αντιφασιστικά οδοφράγματα της Καμάρας και των Προπυλαίων, από τη μεγαλειώδη διεθνιστική αντιφασιστική διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia χιλιάδων αγωνιστών στις 10 Μάρτη στη Θεσσαλονίκη μέχρι τις δεκάδες μικρές και μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο, στα Βαλκάνια, τη δυτική Ευρώπη και την Αμερική…

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΛΑΤΥ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

 

Πάτρα, 19 Σεπτέμβρη 2018

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”/ΑΠΟ & συντρόφισσες – σύντροφοι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s