Το πρωί της Τρίτης 15/5, με μια ευρείας έκτασης αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή 380 μπάτσων, εκκενώθηκαν οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στα πρώην εργοστάσια της Αβέξ και του Λαδόπουλου στην Πάτρα. Οι περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια.

Το ίδιο απόγευμα καλέστηκε συγκέντρωση και πορεία στην πλατεία Γεωργίου. Συμμετείχαν συνολικά 100 άτομα. Στην κεφαλή βρέθηκε το αναρχικό μπλοκ (ύστερα από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος”) και ακολούθησαν Ανταρσύα, Κεερφα, Καρ, ΟΕΝ_ΕΕΚ.

Τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των πολεμικών σταυροφοριών και της έντασης της λεηλασίας της καπιταλιστικής περιφέρειας είναι η αποσάθρωση κάθε έννοιας κοινωνικής ζωής και ύπαρξης στη Μέση Ανατολή όπου ο πόλεμος έχει σαρώσει τους τοπικούς πληθυσμούς. Αυτά ακριβώς τα αποτελέσματα έχουν ως συνέπεια εκατομμύρια ξεριζωμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι να επιχειρούν με κάθε τρόπο τη φυγή και την είσοδο στην Ευρώπη.

H σημερινή πολιτική διαχείριση στην Ελλάδα, αφού πάτησε πάνω στο φθηνό εμπόριο ελπίδας για να συνεχίσει να επιβάλλει τις πολιτικές λεηλασίας της κοινωνικής βάσης, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, κινήθηκε  ακριβώς στην ίδια αντιμεταναστευτική άσκηση πολιτικής σε συνεργασία πάντα με τους διεθνείς μηχανισμούς (ΝΑΤΟ, frontex, ΕΕ). Αφού διέσπειρε παντού στην ελλαδική επικράτεια στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, συνεχίζει να τους στοιβάζει εκεί, επιχειρώντας μάλιστα να αντιστρέψει την πραγματικότητα, προπαγανδίζοντας την καταλληλότητα των συνθηκών διαβίωσης σε μέρη όπου υφίστανται τον εγκλεισμό, την καταστολή, τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας τους.

Ως αναρχικοί στεκόμαστε συνειδητά δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο και καταπιεσμένη αυτού του κόσμου και αγωνιζόμαστε μαζί για τη ζωή και την αξιοπρέπεια. Στεκόμαστε ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και αλληλέγγυοι με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ξεριζώθηκαν από τους τόπους τους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ MEΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”/ΑΠΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s