This slideshow requires JavaScript.

Στις 15 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα δικαστήρια Αιγίου εξαιτίας της δίκης που είχε οριστεί εκεί για τα ομοφοβικά και σεξιστικά σχόλια του Μητροπολίτη Αμβρόσιου ενάντια στους ομοφυλόφιλους. Τη μήνυση πραγματοποίησαν 8 άτομα από την Αθήνα.

Πραγματοποιήσαμε το δικό μας κάλεσμα στη συγκέντρωση και βρεθήκαμε στο δικαστικό μέγαρο Αιγίου, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της συλλογικότητας Patras Pride, αντιλαμβανόμενες πως πρέπει να παρεμβαίνουμε σε κάθε πεδίο όπου εκδηλώνεται η ρατσιστική, σεξιστική και ομοφοβική προπαγάνδα του κράτους και της πατριαρχίας.

Η συγκέντρωση πλαισιώθηκε από περίπου 100 άτομα από διάφορες συλλογικότητες από την Πάτρα, το Αίγιο και την Αθήνα. Από τις 8.30 το πρωί καταλήφθηκε η κεντρική πύλη του δικαστικού μεγάρου και δόθηκε σαφές μήνυμα πως η παρουσία φασιστών, σεξιστών, νεοναζί και άλλων καθαρμάτων δεν θα γινόταν ανεκτή από την πλευρά μας. Γεγονός που επιβεβαιώθηκε και στην πράξη καθώς λίγη ώρα αργότερα «έφαγε μερικές ψιλές» και κυνηγήθηκε ο χρυσαυγίτης, πρώην βουλευτής, Μιχάλης Αρβανίτης, ο οποίος έτρεξε να κρυφτεί πίσω από την αστυνομία, ενώ συμπλοκές ακολούθησαν με φασιστοειδή, με ράσα και χωρίς, καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ανάμεσα τους και ο γνωστός φασίστας αγροτοσυνδικαλιστής του Αιγίου Παρασκευάς Σπυρόπουλος.

Στο χώρο, εκτός του ενός κοινού πανό συλλογικοτήτων και συντροφισσών-συντρόφων από την Πάτρα, που έγραφε «ενάντια στο φασισμό, το το σεξισμό και την ομοφοβία – στο δρόμο να παλέψουμε για την ελευθερία» υπήρχαν και τα πανό του patras pride (για κάθε σεξιστή και τρανσφοβικό υπάρχει μία θέση στον πατραϊκό), της πρωτοβουλίας γυναικών ενάντια στην πατριαρχία (ενάντια στο θρησκευτικό σκοταδισμό, το φασισμό και την ομοφοβία… για τη χειραφέτηση και την ελευθερία) και της αναρχικής ομάδας «δυσήνιος ίππος»/Α.Π.Ο. (Κράτος-ΜΜΕ-Εκκλησία-νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί).

Στη συνέχεια, γύρω στις 2 το μεσημέρι, ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, στη διάρκεια της οποίας γράφτηκαν συνθήματα, πετάχτηκαν τρικάκια και μοιράστηκε το κείμενο της πρωτοβουλίας. Η διαδήλωση  κατέληξε στη Μητρόπολη Αιγίου. Εκεί έγινε υποστολή της χριστιανοταλιμπανικής σημαίας του Αμβρόσιου και αναρτήθηκε η σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Για την ιστορία: το Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, δημοσίευσε στην προσωπική του ιστοσελίδα τα εξής, αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους:  «Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία! Μη διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μην τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι!».

Εντός της δικαστικής αίθουσας, ανάμεσα στα διάφορα μαργαριτάρια που κόσμησαν το κήρυγμα μίσους του, το ρατσιστικό και ομοφοβικό του παραλήρημα, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμα και στην πρόθεση εκτέλεσης των ομοφυλοφίλων από τον ίδιο με χρήση όπλου. Για να τον επιβραβεύσει, η αστική δικαιοσύνη τον αθώωσε. Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για το ρόλο της, όπως και για την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της εκκλησίας με το κράτος, για την αντικοινωνική τους φύση και την εγκληματική τους δράση σε βάρος της ανθρωπότητας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε εναντίον τους. Οποιαδήποτε προσπάθεια διάχυσης του ρατσιστικού, ομοφοβικού και σεξιστικού λόγου τους στο δημόσιο πεδίο θα μας βρίσκει απέναντί τους.

Την Πέμπτη 15/3, σταθήκαμε όλοι και όλες μαζί στους δρόμους του Αιγίου. Συλλογικά και συγκροτημένα απέναντι στο φασισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία. Και έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε απέναντι σε κάθε έναν που εχθρεύεται τη ζωή και την ελευθερία. Θα τους τσακίσουμε!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ…

ENANTIA ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ: ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΤΩΝ LGBTQI+, ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία

Επικοινωνία: κάθε Τρίτη 19:00-22:00 στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω (Πατρέως 87) | mail: enantiastinpatriarxia@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s