Στις 12.30 το μεσημέρι καλέστηκε φέτος στην Πάτρα η συγκέντρωση – πορεία μνήμης και αγώνα για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους μπάτσους Κορκονέα και Σαραλιώτη και για το ξέσπασμα της μεγαλειώδους κοινωνικής εξέγερσης που συγκλόνισε τη χώρα το Δεκέμβρη του 2008, για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Η συμμετοχή ήταν μικρή. Περίπου 250 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, κυρίως σε μπλοκ φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων. Στο αναρχικό μπλοκ που σχηματίστηκε ύστερα από κάλεσμα της αναρχικής ομάδας “δυσήνιος ίππος” συμμετείχαν περίπου 50-60 άτομα. Το πανό έγραφε: “9 χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον οργανωμένο αγώνα για την κοινωνική επανάσταση παραμένει ανοιχτό”. Μοιράστηκαν δεκάδες έντυπα Γη και Ελευθερία της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης, καθώς και η προκήρυξη της αναρχικής συλλογικότητας Κύκλος της Φωτιάς για την εξέγερση του Δεκέμβρη.

Εννιά χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη  το χειραφετητικό μας πρόταγμα για την κοινωνία του αύριο έχει αρχίσει να αποκτά υλική υπόσταση μέσα από την αναβάθμιση και εξέλιξη του αναρχικού αγώνα στο σήμερα. Το επαναστατικό μας όραμα έχει σφυρηλατηθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο καμίνι του καθημερινού κοινωνικού και ταξικού πολέμου. Δε σταματά μόνο στο ξέσπασμα της αυθόρμητης εξέγερσης. Θέτει ανοιχτά την αναγκαιότητα της οργάνωσης σε διάρκεια στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στις σχολές, παντού. Το ζήτημα της πολιτικής συγκρότησης του οργανωμένου Αναρχικού και Ελευθεριακού Κινήματος, της δημιουργίας δομών που να είναι ικανές να πείσουν, ώστε να φέρουν και  να κρατήσουν στον αγώνα ακόμα περισσότερους. Ώστε να νικήσουμε!

Με αυτά τα χαρακτηριστικά πορευτήκαμε στους δρόμους της Πάτρας στις 6 Δεκέμβρη και αυτό είναι το βασικό διακύβευμα της πολιτικής μας δράσης καθημερινά. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

Για να κατορθώσουμε “να πλεύσουμε από τους όρμους της εξεγερσιακότητας, στην ανοιχτή θάλασσα της συνολικής κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης και χειραφέτησης. Για να γκρεμίσουμε τον γερασμένο κόσμο του φόβου, της υποταγής, της φτώχειας. Για να ζήσουμε τη μόνη ζωή που αξίζει να ζήσει κανείς, του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση”.

Το πέρασμα από την αυθόρμητη εξέγερση στον οργανωμένο αγώνα για την Κοινωνία της Ισότητας, της Αλληλεγγύης και της Ελευθερίας, για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό είναι ακόμα ανοιχτό…

αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος” – μέλος της ΑΠΟ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s